Madame Noi - a stílusos ázsiai
Úgy néz ki, hogy Budapesten is lezárult a városi legendákkal tarkított, kevésbé igényes ázsiai büfék korszaka. Az Andrássy úton megnyílt a Madame Noi, ahol az indokínai - burmai, kambodzsai, laoszi, malajziai, szingapúri, thaiföldi és vietnami - konyha ételeit kínálják.
A felosztás igazán különleges. A szakmai vezető a diplomata családból származó, gyerekkora óta Magyarországon élő, kedvelt divattervező: Anh Tuan. Tuan Baldaszti Péter támogatásával valósította meg álmát, az igényes és ízléses, európai színvonalú, ázsiai éttermet. A konyhában thaiföldi, laoszi, vietnami és magyar szakácsok készítik az ételeket. Mindenkinek van egy saját területe, így nem akadályozzák egymás munkáját. A kommunikáció közös nyelve az angol.
Az alapkoncepció az, hogy megismertessék az alap indokínai fogásokat, mindezt kellemes és trendi környezetben. Az ízeket az európai ízlésre szabták, de a technológia és az élemiszerek tradicionálisak. A kínálatban megjelennek a Magyarországon egyre inkább hódító Pho (ejtsd fő) levesek, tekercsek, grillezett fogások, wok ételek, saláták és desszertek is.
A nyersanyagokat meglepő módon itthon szerzik be, de így is számtalan olyan fűszert használnak, ami a nagyközönség számára ismeretlen. Rendkívül figyelnek a részletekre, mellőzik az adalékanyagokat, ízfokozókat, teljesen kiiktatták a nátrium-glutamátot.
Az étkezésnek nincsenek formai kötöttségei. Tuan szerint érdemes többféle ételt rendelni, és mindenből egy kicsit csipegetni. Evőeszközként környezetbarát pálcika jár, ami tisztítható bambuszból készült, így nem kell minden étkezés után eldobni.
A vendégek hatvan százaléka magyar, negyven százaléka pedig külföldi. A fiatalok körében különösen népszerű a hely, ráadásul a betérők nagy részének nem jelent gondot a pálcika használata, ha valaki még sem barátkozik meg vele, természetesen kérhet hagyományos evőeszközt is.
A tálalás rendkívül esztétikus. Különböző technikákkal készítenek a zöldségekből virágformát, a díszítéshez olyan, számunkra speciális alapanyagokat is bevetnek, mint a banánlevél. A tavaszi tekercsek sütésénél külön ügyelnek az olaj állandó cseréjére, azért, hogy ne legyenek égett morzsák a felületén.
Italfronton a tesztüzem alatt a minőségi kávék, és a változatos koktélok hódítottak, de hamarosan megkóstolhatjátok a vietnámi alkoholokat is. A szakék náluk igazán különlegesek, hiszen vannak olyan változatok amiben kígyót, gekkót vagy skorpiót érlelnek.
A magyar szakácstól megtudtuk, hogy a gyerekek is szívesen fogyasztják a színes, zöldséges, gyümölcsös fogásokat. Vegetáriánusoknak és a vegának is van miből választania. Többek között a tekercsekből, és Pho levesből is van húsmentes.
Nálunk egyértelmű sikert aratott a friss tavaszi tekercs, amit a szemünk láttára készítettek el. Ilyen finomat még soha nem ettünk. Frissítőként pedig, az uborkás, mentás limonádé győzött.
Árak tekintetében Tuanék törekednek arra, hogy viszonylag széles körben elérhetőek legyenek. A legolcsóbb leves 850 Ft-ba kerül, míg a legdrágább 1450 Ft-ba. A tekercsek valamivel olcsóbbak, a wokban készült fogások 1650 Ft-nál kezdőnek, a halasok 2650 Ft-nál, míg a desszerteket átlagosan 1000 forintért kínálják. A végösszeghez automatikusan felszámolnak 12 százalék szerviz díjat.
Cím:
Budapest, Andrássy út 8.
Nyitva:
Hétfőtől-Szerdáig: 11:30-24:00
Csütörtöktől-Vasárnapig: 11:30-01:00
Ha te is ellátogatnál ide, akkor nyomj egy lájkot!