Locsolókat vársz? Ez a töltött keksz pont jó lesz nekik!
A húsvéti nagy eszem-iszom fontos része, a locsolóknak járó finom falat. Ha véletlenül kevés sóssal készülnénk, akkor itt van ez a nagyon egyszerű és gyors töltött ropogtatni való.
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg sajt (ízlés szerint)
1 tojás sárgája
1- ek. tejföl
1 tk. só
a töltelékhez:
3 ek. natúr krémsajt
3 levél medvehagyma
só
bors
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat, hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojássárgáját, tejfölt és a sót.
Összegyúrjuk, és már nyújthatjuk is jó vékonyra. Kiszaggatjuk és 180 fokon aranysárgára sütjük.
A töltelékhez összekeverjük a felaprított medvehagymát a sajttal, sózzuk, borsozzuk majd betöltjük a kekszeket. Ha nem töltjük, dobozban nagyon jól eltartható.
Ha tetszett a recept, ajánld a barátaidnak is!