GASZTRO

Locsolókat vársz? Ez a töltött keksz pont jó lesz nekik!

A medvehagymás sajtkrém nélkül is tökéletes, ezért ha nincs időtök tölteléket készíteni, bátran kínáljátok csak úgy.
Horváth Rozi receptje az Aranymorzsa blogon - szmo.hu
2016. március 26.


Link másolása

A húsvéti nagy eszem-iszom fontos része, a locsolóknak járó finom falat. Ha véletlenül kevés sóssal készülnénk, akkor itt van ez a nagyon egyszerű és gyors töltött ropogtatni való.

keksz3

Hozzávalók kb. 20 db-hoz (töltve)

20 dkg liszt

10 dkg hideg vaj

5 dkg sajt (ízlés szerint)

1 tojás sárgája

1- ek. tejföl

1 tk. só

a töltelékhez:

3 ek. natúr krémsajt

3 levél medvehagyma

bors

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat, hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojássárgáját, tejfölt és a sót.

Összegyúrjuk, és már nyújthatjuk is jó vékonyra. Kiszaggatjuk és 180 fokon aranysárgára sütjük.

keksz2

keksz1

A töltelékhez összekeverjük a felaprított medvehagymát a sajttal, sózzuk, borsozzuk majd betöltjük a kekszeket. Ha nem töltjük, dobozban nagyon jól eltartható.

Még több finomságot találsz az Aranymorzsa blogon.

Ha tetszett a recept, ajánld a barátaidnak is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk