hirdetés

GASZTRO

Egészséges chips, amit otthon is elkészíthettek

Többféle zöldségből készíthetitek, a végeredmény pedig egészséges, de ugyanolyan ropogós, mint az olajtól tocsogó burgonychips.
Horváth Rozi receptje az Aranymorzsa blogon - szmo.hu
2017. január 16.

hirdetés

Jobbnál-jobb receptötleteket lehet a neten találni. Bizony ez az okosság is ott kering a világhálón. Naná, hogy kipróbálom!

Most két zöldség van porondon, mindkettő alig tartalmaz szénhidrátot és cukrot. Vagyis, készüljünk már most a bikiniszezonra!zoldsegchips2

Hozzávalók

batáta (édesburgonya) csipsz:

2 db édesburgonya

1 tk. só

hirdetés

csipet bors

1 tk. aprított rozmaring

2 ek. olívaolaj

cukkini csipsz:

1 db zsenge cukkini

1 csésze panko morzsa ( használhatunk rendes zsemlemorzsát is)

1/2 csésze parmezán

1 tk. fokhagyma granulátum

1 tk só

csipet bors

2 db tojás

joghurtos mártogató:

2.5 dl görög joghurt

1/2 citrom leve

1 tk. só

csipet bors

1 gerezd zúzott fokhagyma

ízlés szerint aprított petrezselyem

Elkészítés

Az édesburgonyát megmossuk, centi vastag szeletekre, majd centis csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük. Az olajba forgatjuk a burgonyacsíkokat, majd a fűszerben is elkeverjük. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, rárakosgatjuk a csíkokat, és 220 fokon ropogósra sütjük.zoldsegchips3

A cukkinivel hasonlóképp járunk el. Most is elkeverjük a fűszereket a morzsával és sajttal. Felverjük a tojást, ebbe forgatjuk a cukkiniket, majd a morzsás keverékbe. Felsorakoztatjuk a cukkinikatonákat a sütőpapírra, és 220 fokon pirosra sütjük.

A mártogatóhoz valókat összekeverjük, és ebbe mártogatjuk a sült zöldségeket.

Még több finomságot találsz az Aranymorzsa blogon.

Ha tetszett a recept, ajánld a barátaidnak is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk