Laktózmentes szerelmes levél
Biztos sokan szeretitek a békebeli, ropogós, szájban olvadó leveles tésztás süteményeket. A levelestészta készítése egyáltalán nem nehéz. Arra biztatunk titeket, hogy süssetek ti is ilyen finom sütit otthon. Ez a recept speciális, laktózérzékenyeknek készült, de természetesen tejtartalmú alapanyagokkal is működik
Az Ételallergia Online receptajánlata
Ezt a finom süteményt többször is kipróbálták a szerzők, és mindig nagyon jól sikerült, szép leveles lett. Tanácsaik szerint az a legjobb, ha frissen fogyasztjátok, de megvárjátok amíg kihűl.
Mindenkit arra biztatnak, hogy próbálja ki otthon, mert ebben az esetben nem igaz, hogy a hajtogatott tésztával sok baj van! Az összeállítása könnyű, mindössze háromszor fél óráig kell pihentetni, de nem kell vigyázni rá.
Az elkészített tésztát másnap is kisüthetitek. Töltelékként ízléseteknek megfelelő lekvárt válasszatok.
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 25 dkg tejmentes margarin, 1 mokkáskanálnyi só, 1 evőkanál friss citromlé, 6 evőkanál víz, néhány evőkanálnyi kemény gyümölcslekvár.
A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, citromlével, sóval és vízzel, az anyagokat jól dolgozzuk össze.
A lényeg, hogy puha, lágy tésztát kapjunk. Az összeállított tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára, majd kinyújtjuk és megkenjük 5 dkg lágy, kissé felolvasztott margarinnal. Négy részbe hajtjuk, ismét hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Ezt még kétszer megismételjük 5-5 dkg margarinnal.
Az utolsó pihentetés után a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk ki, téglalapokra vágjuk, mindegyik téglalap közepére kávéskanálnyi lekvárt teszünk. Összehajtjuk, kicsit lenyomkodjuk a szélét.
180 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha szép pirosra sül a teteje.
Tálalásnál meghintjük porcukorral.
Tippek:
Még jobb, ha a margarint felmelegítjük , majd amikor kihűlt és kenhető állapotú lesz, leöntjük alóla a "savót".
A tésztát megtölthetitek gesztenyével is. A készen vásárolt gesztenyemasszát törjük össze villával, közben öntsünk hozzá kevés növényi tejszínt, hogy megfelelő legyen az állaga.
Még speciális receptért KATT AZ ÉTELALLERGIA ONLINE OLDALÁRA!
Ha szereted a finom sütiket, nyomj egy lájkot! :)