hirdetés

GASZTRO
A Rovatból
hirdetés

A neve alapján elsőre nem is sejtenéd, mennyire finom: kuszkuszos karalábé

Ha nem vagy karalábé-rajongó, ez a változat akkor is tetszeni fog. Nincs benne hús, a töltelék kuszkuszból készül. Előételnek és főételnek is kiváló.

Link másolása

hirdetés

Hozzávalók 2 személyre:

2 zsenge fej karalábé

6 evőkanál kuszkusz

1 nagy csokor zöldfűszer: oregánó, petrezselyem, zellerzöld

2 szál újhagyma

hirdetés

bors, só

100 gr kemény sajt

1 kis doboz natúr joghurt

A karalábét hámozzuk meg, vágjuk ketté és forrásban lévő enyhén sós vízben főzzük félkeményre. Akkor jó, ha még roppanós, de már nem kőkemény. A sütőt időközben melegítsük elő 200 fokra. A kuszkuszt öntsük le a mennyiségének megfelelő (amennyi kuszkusz, annyi víz) forró vízzel vagy legjobb esetben húslevessel. Ha a víz mellett maradunk, adjunk hozzá egy kis sót is. Hagyjuk állni 10 percig.toltott karalabe_kicsi

A zöldfűszereket és a hagymát vágjuk apróra, majd keverjük hozzá a megpuhult kuszkuszhoz. A zöldfűszerekből egy evőkanálnyi mennyiséget tegyünk félre. A karalábé közepét vágjuk ki. Ebbe a mélyedésbe halmozzuk bele a kuszkuszos tölteléket. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal. A sütőben süssük kb. 20-30 perc alatt készre.

Amíg sül, a joghurtba keverjük bele a kimaradt zöldfűszert, esetleg egy kis mentával megbolondíthatjuk. Enyhén sózzuk és hűtőben pihentetjük, amíg el nem készül a karalábé. Melegen, hideg joghurtos öntettel tálaljuk.karalabe2

Ez a mennyiség 2 adag főételnek vagy 4 adag előételnek felel meg.

További finom ételekért kattintsatok az A' la carte Kulinária blogra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: