GASZTRO

Különleges mexikói krémsajtleves

Mexikónak nemcsak a tévésorozatai, de a gasztronómiája is népszerű.
Hadarik Rita receptje a Rita Konyhája oldalról - szmo.hu
2014. szeptember 08.


Link másolása

Mondtam már, hogy imádom a kukoricát meg a chilit és persze a koriandert?! Hát ezért izgalmas nekem a mexikói ízvilág is, mert csupa számomra tetsző alapanyagok használ. Egyszerű alapanyagokat használnak, de a fűszerezéssel csodákat lehet művelni.

leves1

Hozzávalók 4 adaghoz

2 ek olíva olaj

1 fej vöröshagyma (80 g kb.)

2 gerezd fokhagyma

2 cső zsenge kukorica (vagy 30 dkg mirelit)

3-4 saláta cukkini

tört bors

zöld, piros, sárga chili vegyesen finomra aprítva

100 g natúr zsíros krémsajt

300 ml tej

1 tk (gmo mentes) kukoricakeményítő

100 ml víz

tálaláshoz friss zöld koriander levél

TIPP: Nyáron érdemes friss, zsenge kukoricát használni. A szemeket vágjuk le a csévéről. Még jobb ízt érhetünk el, ha a kukoricákat előbb meggrillezzük, majd csak ez után vágjuk le a szemeket róluk.

Elkészítés

A finomra aprított hagymát az olajjal, és a vékony szeletekre vágott fokhagymával egy lábosba tesszük. Ráöntünk egy kevés vizet, és üvegesre pároljuk.

Majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket, és a kockára vágott cukkinit is. Sózzuk, borsozzuk, gyakorlatilag folyadék nélkül megpároljuk.

leves2

Ha már kellemesen ressek a zöldségek, felöntjük a vízzel. Amíg felforr, a keményítőt kikeverjük a hideg tejjel, majd belekeverjük a krémsajtot is.

A főzőléből keverünk a sajtos mártáshoz egy merőkanálnyit, majd ezt csorgatjuk vissza a levesbe. Kissé besűrítjük. Tálaláskor aprított chilivel és korianderrel fogyasszuk. Mennyei finom.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk