Különleges mexikói krémsajtleves
Mondtam már, hogy imádom a kukoricát meg a chilit és persze a koriandert?! Hát ezért izgalmas nekem a mexikói ízvilág is, mert csupa számomra tetsző alapanyagok használ. Egyszerű alapanyagokat használnak, de a fűszerezéssel csodákat lehet művelni.
2 ek olíva olaj
1 fej vöröshagyma (80 g kb.)
2 gerezd fokhagyma
2 cső zsenge kukorica (vagy 30 dkg mirelit)
3-4 saláta cukkini
só
tört bors
zöld, piros, sárga chili vegyesen finomra aprítva
100 g natúr zsíros krémsajt
300 ml tej
1 tk (gmo mentes) kukoricakeményítő
100 ml víz
tálaláshoz friss zöld koriander levél
TIPP: Nyáron érdemes friss, zsenge kukoricát használni. A szemeket vágjuk le a csévéről. Még jobb ízt érhetünk el, ha a kukoricákat előbb meggrillezzük, majd csak ez után vágjuk le a szemeket róluk.
Elkészítés
A finomra aprított hagymát az olajjal, és a vékony szeletekre vágott fokhagymával egy lábosba tesszük. Ráöntünk egy kevés vizet, és üvegesre pároljuk.
Majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket, és a kockára vágott cukkinit is. Sózzuk, borsozzuk, gyakorlatilag folyadék nélkül megpároljuk.
Ha már kellemesen ressek a zöldségek, felöntjük a vízzel. Amíg felforr, a keményítőt kikeverjük a hideg tejjel, majd belekeverjük a krémsajtot is.
A főzőléből keverünk a sajtos mártáshoz egy merőkanálnyit, majd ezt csorgatjuk vissza a levesbe. Kissé besűrítjük. Tálaláskor aprított chilivel és korianderrel fogyasszuk. Mennyei finom.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!