hirdetés

GASZTRO

Kossuth kifli 2.

Március 15-e évfordulóján, a gasztronómia - különösen az édességek - kedvelőinek, jobb ötletük nem is lehetett volna, mint elkészíteni a Kossuth kifli egyik változatát. A töltött kiflit tavaly ilyenkor mutattuk be, most pedig azokra gondoltunk, akik inkább a tésztát és az egyszerűséget kedvelik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. március 15.

hirdetés

Március 15-e évfordulóján, a gasztronómia - különösen az édességek - kedvelőinek, jobb ötletük nem is lehetett volna, mint elkészíteni a Kossuth kifli egyik változatát. A töltött kiflit tavaly ilyenkor mutattuk be, most pedig azokra gondoltunk, akik inkább a tésztát és az egyszerűséget kedvelik.

Szabó Anita receptje a TücsökBogár blogon

Hozzávalók :

20 dkg vaj

hirdetés

20 dkg porcukor

4 tojás

1 citrom (vagy narancs) reszelt héja

1 teáskanál sütőpor

20 dkg liszt

10 dkg durvára vágott dió


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A vajat a porcukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. Kisebb adagokban, váltogatva belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.

Kivajazunk, kilisztezünk egy 28 x 28 centis sütőformát. Beleöntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük a tésztát. Végül 6 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval félhold alakokat szúrunk belőle és porcukorral megszórva tálaljuk. A Kossuth kifli töltött változatáért pedig KATTINTSATOK IDE!

További finom recepteket a TücsökBogár blogon ITT TALÁLTOK.

Ha szívesen kipróbálnád, nyomj egy lájkot! :)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk