Kossuth kifli 2.
Március 15-e évfordulóján, a gasztronómia - különösen az édességek - kedvelőinek, jobb ötletük nem is lehetett volna, mint elkészíteni a Kossuth kifli egyik változatát. A töltött kiflit tavaly ilyenkor mutattuk be, most pedig azokra gondoltunk, akik inkább a tésztát és az egyszerűséget kedvelik.
Szabó Anita receptje a TücsökBogár blogon
Hozzávalók :
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 tojás
1 citrom (vagy narancs) reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
20 dkg liszt
10 dkg durvára vágott dió
só
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A vajat a porcukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. Kisebb adagokban, váltogatva belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.
Kivajazunk, kilisztezünk egy 28 x 28 centis sütőformát. Beleöntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük a tésztát. Végül 6 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval félhold alakokat szúrunk belőle és porcukorral megszórva tálaljuk. A Kossuth kifli töltött változatáért pedig KATTINTSATOK IDE!
További finom recepteket a TücsökBogár blogon ITT TALÁLTOK.
Ha szívesen kipróbálnád, nyomj egy lájkot! :)