/gasztro/kokuszos-eperfagyi/
hirdetés

GASZTRO

Kókuszos eperfagyi

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes desszert, tehát ételallergiások is bátran kipróbálhatják.
hirdetés

Fontos információk, mielőtt nekiálltok az elkészítésnek:

Minden esetben ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!

A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért gluténérzékenyek mindig házilag darálják le.

A fagylalt nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot és adalékanyagot.

hirdetés

eper_kokusz

Hozzávalók

50 dkg földieper

2 dl garantáltan glutén- és tejmentes kókuszkrém

9 dkg házilag darált porcukor

Elkészítés

Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés közben negyed óráig főzzük. Kissé be fog sűrűsödni.

Teljesen kihűtjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ismét turmixoljuk, csak így lehet kihabosítani. A kókuszkrémet gépi habverővel habosítjuk fel. Olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.

epres_kokuszos_fagyi

A kókuszhabot néhány mozdulattal elkeverjük az eperben, úgy hogy fehér csíkok maradjanak benne. Legjobb, ha abban a műanyag tálban keverjük hozzá, amiben fagyasztani fogjuk.

Mélyhűtőbe tesszük. Legalább fél nap kell, amíg megfagy. A fagylaltos kelyheket előre behűtjük, vizes kanállal kiadagoljuk a fagyit, eperrel díszítjük. Azonnal el kell fogyasztani, mert nagyon hamar olvad.

Tipp: aki nem szereti a kókusz ízét, de tejmentesen szeretné elkészíteni, rizskrémet is használhat kókuszkrém helyett.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk