hirdetés

GASZTRO

Kinder Bueno szelet

A Kinder Bueno népszerű édesség. Sütemény formájában otthon is elkészíthetitek. Mogyoró önmagában és nutella formájában is szerepel benne. Ez a finom krémes édesség elég tömény, egy szelet már igazi élvezetet nyújt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. január 18.

hirdetés

A Kinder Bueno népszerű édesség. Sütemény formájában otthon is elkészíthetitek. Mogyoró önmagában és nutella formájában is szerepel benne. Ez a finom krémes édesség elég tömény, egy szelet már igazi élvezetet nyújt.

Szabó Anita receptje a TücsökBogár blogon

Hozzávalók:

Az alaphoz:

hirdetés

3 db tojásfehérje

3 evőkanál cukor

1 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

1 evőkanál darált keksz

1/2 teáskanál sütőpor

5 dkg durvára vágott pirított sótlan mogyoró

10 dkg nutella

A krémhez:

2,5 dl tej

3 db tojássárgája

2 dkg vaníliás pudingpor

3 dkg liszt

5 dkg étcsokoládé

7,5 dkg vaj

2 evőkanál cukor

A középső réteghez:

25 dkg háztartási keksz

1 dl langyos tej

A tetejére:

2,5 dl tejszín

1 teáskanál habfixáló

csoki reszelve, forgácsolva

mogyorószemek


A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve alufóliával letakarva kihűtjük. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a mogyoró kivételével a többi hozzávalót, majd sütőpapíros lemezere (25 x 25 cm-es négyzetre) kenjük és megszórjuk a mogyoróval. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Amikor kész, a sütőpapírt lehúzva megkenjük a nutellával, amit előzőleg 1 percre 750 wattra állított mikróban felmelegítünk, hogy kellően folyóssá váljon. Amikor a vaníliás krém kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk.

Megfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét. Végül összeállítjuk a süteményt. A nutellás tésztára egy sor langyos tejbe áztatott kekszet teszünk, amit megkenünk a vaníliás krémmel.

Újabb sor tejbe áztatott keksz következik, amit aztán a csokis krémmel kenünk meg. A tetejére habfixálóval felvert tejszínhabot teszünk. A tejszínt felverés előtt 15 percre tegyük fagyasztószekrénybe, nem baj ha jégkristályos lesz. Végül megszórjuk a csokoládé reszelékkel és mogyorószemekkel díszítjük. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a keksz kellően megpuhuljon és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.

További recepteket a TücsökBogár blogon ITT TALÁLTOK.

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk