Ki a legjobb vega szakács?
A XVI. Vegetáriánus Fesztiválon főzőversenyt hirdettek, keresik a legtehetségesebb amatőr szakácsot, aki vega ételt készít. A versenyre bárki jelentkezhet, a legjobbakat izgalmas nyereményekkel jutalmazzák. Vágjatok bele!
, Képek: Nagy Zita
Ha szerettek otthon főzni, új ételeket kitalálni, szeretnétek megosztani főzőtudományotokat másokkal is, és ha van egy jó receptetek, akkor most megoszthatjátok a XVI. Vegetáriánus Fesztivál szervezőivel. A zsűri szeretné, ha igazán egyedi, ízletes ételek mutatkoznának be a versenyen.
A verseny menete:
A versenyre akkor jelentkezhettek, ha nem foglalkoztok hivatásszerűen a főzéssel. Bárki nevezhet, aki nem hivatásos szakács, illetve nem dolgozik a vendéglátásban. Fontos a lelkesedés és a kreativitás. A szervezők a húsz legígéretesebb jelentkezőt meghívják a XVI. Vegetáriánus Fesztiválra, ahova a már a készétellel együtt kell érkeznetek.
A második kör a fesztivál másnapján, augusztus 26-án, vasárnap, reggel 10 órakor kezdődik. A beválogatott húsz ételt ezen a napon mutatják be a „Hogyan készül?” standon.
Az ételekből 2-2 adagot kell a kiválasztottaknak magukkal vinni, és egyszer használatos tányérokra, tálakra tálalni. Az eredményhirdetés és a díjátadás szintén augusztus 26-án lesz.
Mivel nevezhettek?
A menü 2 fogásos, laktovegetáriánus vagy vegan legyen:
1. Egy főétel körettel, vagy egytálétel.
2. Egy saláta vagy édesség, csak egyik a kettő közül.
Hogyan nevezhettek?
Augusztus 12-ig küldjétek el a fozoverseny@egeszsegvar.hu email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.
A zsűri tagjai:
Dóka Róbert (a VegaFOOD ügyvezetője), Jakus Orsolya (a fesztivált szervező Egészség-vár Alapítvány elnöke), Ludassy Katalin (Bioverzum Kft.), Lakatos Gyula, a Civil Rádió a Kanál forradalma c. műsor vezető szerkesztője, Nagy Zita (gasztroblogger), Joós Tamás igazgató, Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ.
A zsűri több szempont szerint fog értékelni. Az íz, illat, látvány, fantázia mind szerepet játszik. Figyelembe veszik a recept különlegességét, azt, hogy megfelelőek az ételtársítások. Díjazzák, ha eltér a megszokottól, és egészséges alapanyagokból készül az étel.
Az első három helyezettet tárgyi nyereményekkel és oklevéllel jutalmazzák. A nyertesek a Kanál forradalma című rádióműsorban megismertethetik receptjeiket. A fődíj: egy kétszemélyes hétvége teljes ellátással a Bioenergetic könyvkiadó piliscsabai ökopanziójában.
Ha tetszik a lehetőség, nyomj egy lájkot! :)