hirdetés

GASZTRO

Kenyérsütés otthon egyszerűen – géppel

A kenyérsütő gépnek köszönhetően gyorsan és egyszerűen készíthetjük el a finom és egészséges kenyeret. Nem túlzás azt állítani, hogy az otthoni kenyérsütés a reneszánszát éli, nem véletlenül…
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 26.

hirdetés

Ha saját kenyérsütő géppel rendelkezünk, többé nem kell aggódnunk a különböző adalékok, ízfokozók és állományjavítók miatt. A magunk által elkészített kenyerek esetében tudni fogjuk, milyen alapanyagok kerülnek bele. A friss kenyeret már a kihűlést követően megfelelő tárolóban helyezhetjük el, így akár napokon keresztül friss és puha maradhat.

A kereskedők elmondása szerint rengeteg kérdés érkezik hozzájuk a vásárlók részéről; a legtöbbször azt szeretnék tudni, hogy a gépek használata nem túl bonyolult-e – mondja az egyik szakáruház munkatársa. Szerencsére ezzel kapcsolatban mindenkit meg tudnak nyugtatni, hiszen az alapfelszereltségű gépek működtetése túlzás nélkül pofonegyszerű.

Sokakat érdekel az is, milyen szempontok alapján érdemes választani, melyik kenyérsütő gép jelenti számukra a legjobb döntést. Sajnos egyértelmű válasz nem létezik erre a kérdésre, hiszen a szokások és az igények egészen különbözők lehetnek. A szakeladók általában azt szokták javasolni, hogy a méret legyen a kiindulási pont; mindenekelőtt érdemes eldönteni, mekkora vekniket szeretnénk készíteni. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy számos gép különböző méretű kenyerek elkészítését teszi lehetővé, így e tekintetben sincs különösebben nehéz dolgunk.

Azt is érdemes átgondolnunk, hogy milyen extra tulajdonságokra, funkciókra van szükségünk. Kétségtelen, hogy egyes funkciók rendkívül hasznosak, de bátran ki lehet jelenteni azt is, hogy a legtöbben csak egy-egy alapfunkciót használunk. Ha nem szeretnénk dagasztásra és kelesztésre, lekvárkészítésre és különböző kalácsok összeállítására használni a kenyérsütő gépünket, akár egy alapfelszereltségű, de jó minőségű géppel is jól járhatunk – mondja a megkérdezett szakeladó.

Persze nem butaság felsőkategóriás gépet választani, ha ilyen igényünk van.

hirdetés

Nagyanyáink jól tudták, hogy a kenyérkészítés titka a hőmérsékletben rejlik; egyes felsőkategóriás gépek képesek a kelesztési időt a külső hőmérséklethez igazítani, így biztosítva a tökéletes végeredményt.

A szakeladó szerint sokan érdeklődnek a készülékek zajszintje felől is. Ezek a készülékek kifejezetten halkan működnek, legalábbis egy robotgéphez hasonlítva, ugyanakkor hangtalannak aligha nevezhetjük őket. Ha időzítővel rendelkező gépet választunk és reggelente szeretnénk a friss kenyér illatára ébredni, abban az esetben a kenyérsütőt olyan módon helyezzük el, hogy ne zavarja a pihenésünket; a keverőlapátok meghajtása halk morajló hanggal jár.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk