/gasztro/kavezsele-csokoladekremmel/
hirdetés

GASZTRO

Kávézselé csokoládékrémmel

Finom és káprázatos, sütés nélküli édességre vágysz? Akkor ezt a csokikrémet neked találták ki! Az elkészítése egyszerű, igaz kicsit időigényes, és egy csokifondü jól jöhet hozzá, de enélkül is el tudod készíteni. A kávé, csoki, tejszín nagyon jó ízpáros.

Link másolása

hirdetés

Finom és káprázatos, sütés nélküli édességre vágysz? Akkor ezt a csokikrémet neked találták ki! Az elkészítése egyszerű, igaz kicsit időigényes, és egy csokifondü jól jöhet hozzá, de enélkül is el tudod készíteni. A kávé, csoki, tejszín nagyon jó ízpáros.

Kenessey Alexandra receptje az Alexandra Gasztroblogja Sydneyből blogon

Hozzávalók 8 adaghoz:

3 teáskanál zselatinpor

hirdetés

2 evőkanál meleg víz

Fél liter erős eszpresszó kávé

11 dkg cukor vagy egy kanál juharszirup

25 dkg 85%-os étcsokoládé apróra törve

60 ml Marsala likőr vagy mogyoró likőr vagy kávé likőr

1,25 dl tejszín

1 vaníliarúd vagy annak megfelelő vanília paszta

tálaláshoz tejszínhab fél liter tejszínből


A zselatint keverd össze a vízzel, és tedd félre 5 percre, illetve amíg a por fel nem oldódik. A kávét főzd le, édesítsd. Ha kristályos szerkezetű édesítőt például cukrot vagy xilitet használsz, közepes hőmérsékleten főzd a kávét addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután keverd bele a feloldódott zselatint. Tedd félre az egészet 20 percre hűlni, majd oszd szét 8 db 2,5 dl-es poharakba. Tedd azokat a hűtőbe 1-2 órára.

Helyezd a csokoládét, a Marsalat és a fél bögre tejszínt egy nyeles serpenyőbe, és alacsony hőmérsékleten melegítsd az egészet addig, amíg a csokoládé el nem olvad, és az egész krémszerűvé nem válik, ez 2-3 perc.

Ha biztosra akarsz menni, és van fondű készleted, akkor készítsd el a csokikrémet abban. Sokkal könnyebb az állandó alacsony hőmérséklet biztosítása és a csoki felolvasztása. Illetve a mikrót is kipróbálhatod.

Hagyd a krémet hűlni, majd kanalazd a kávézselékre, és tedd vissza a hűtőbe további 20 percre. A tejszínhabhoz keverd össze a fél liter tejszínt a vaníliával, és verd fel. Vigyázz, nehogy túlverd, mert vaj lesz belőle :) Díszítsd a kávézselés csokikrémeket tejszínhabbal.

Paleo receptekért katt: Alexandra gasztroblogjára!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk