hirdetés

GASZTRO

Kásaszömes szuszoga

Annyira szép neve van és annyira egyszerű!
Szani receptje a Szani Konyhája blogon - szmo.hu
2015. február 20.

hirdetés

A mákos édességek kedvelőinek biztosan ínyére lesz! Egyszerű elkészíteni. A köles kapható tasakos kiszerelésben is, amit a rizshez hasonlóan, fakanálra húzva és vízbe lógatva tudunk készre főzni.

Egy tartalmas leves mellé második fogásként de desszert gyanánt is készíthetjük, különböző öntetekkel, vagy tejszínhabbal. Ér dupla mennyiséggel nekiállni!

szuszoga1

Hozzávalók

25 dkg köles

hirdetés

víz, só

20 dkg darált mák

kb. 15 dkg porcukor

10 dkg vaj

Elkészítés

A kölest enyhén sós, 2,5-3 szoros mennyiségű vízben készre főzzük. Alaposan lecsepegtetjük. Ezután a porcukorral vegyített mákkal összekeverjük.

Egy sütőedényt,vagy jénait kikenünk vajjal, a maradék vajat pedig megolvasztjuk, majd az edénybe halmozott kölesre locsoljuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

szuszoga2

szuszoga3

Különböző (előzőleg kissé benedvesített) formákból kiborítva is tálalhatjuk. Kínálhatunk mellé önteteket, gyümölcs szószokat, lekvárt ill. tejszínhabot.

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk