A Karinthy-szeletet a Hadik Kávéházban, Karinthy Frigyes budai törzshelyén alkották, az író gasztronómiai örökségeként. A csokikrémes tortát az ínyencek megkóstolhatják a Hadikban, a bátrak pedig - mivel sokan kérték a receptet - a Kávéház jóvoltából otthon is elkészíthetik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. szeptember 21.
hirdetés
A Karinthy-szeletet a Hadik Kávéházban, Karinthy Frigyes budai törzshelyén alkották, az író gasztronómiai örökségeként. A csokikrémes tortát az ínyencek megkóstolhatják a Hadikban, a bátrak pedig - mivel sokan kérték a receptet - a Kávéház jóvoltából otthon is elkészíthetik.
Mielőtt nekiálltok a torta elkészítésének, OLVASSÁTOK EL, hogyan született meg ez az édesség és milyen volt az élet a Hadikban Karinthy idejében. :)
A torta hozzávalói
Tésztához:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg csokoládé
8 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mandula
4 dkg piskóta morzsa
1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg csokoládé
Panírozáshoz:
5 dkg mandula
Elkészítés
Tészta elkészítése:
Vajat habosra keverjük, folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott csokoládét és egyenként a tojás sárgáját. Fél órát keverjük. A keményre felvert tojáshabba beleszórjuk a hámozott, őrölt mandulát, sütőporral elkevert piskóta morzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát papírozott tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét is bevonjuk krémmel. Oldalát tejszínhabbal bekenjük és mandulával panírozzuk. Végül a torta tetejét tejszínhabbal és mandulával díszítjük.
Krém elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és összekeverjük.
Aki a leírás alapján még nem merne belevágni, megmutatjuk videón is: