hirdetés

GASZTRO
A Rovatból
hirdetés

Jéghideg kovászosuborka-leves joghurtcsillaggal

Soha jobbkor nem készíthetitek el ezt a levest, mint nyári kánikulában.

Link másolása

hirdetés

Ma megint olyan ebédet főztem, amit ebben a melegben elnehezedés nélkül meg tudunk enni. A kovászosuborka-krémlevest nem biztos, hogy mindenki szereti, de próbáljátok ki, mert jólesően savanykásan pikáns ízét, a kocsonyázott joghurt kicsikét édeskés íze ellensúlyozza.

koviubileves-2

Hozzávalók

5-7 kovászos uborka

1 póréhagyma

hirdetés

2 ek olíva olaj

1 fokhagymagerezd

5-6 karika zöldpaprika

3-4 dl kovászosuborka-lé

2 ek liszt

2 ek tejföl

4 pohár joghurt

1 csomag zseléfix

Elkészítés

A 4 doboz joghurtot szűrőbe öntöm, alá teszek egy edényt, és pár órát hagyom, hogy kicsöpögjön a savó. Ha kész, habverővel simára keverem, hozzá adom a zseléfixet, tovább keverem, majd egy lapos edénybe öntöm, és beteszem a hűtőbe.

A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát kinyomva hozzáadom, megfuttatom az olajon. Míg párolódik, összekarikázom az uborkát, a paprikát, majd hozzáadom a hagymához. Így is pirítom, rászórom a lisztet, kevergetve pirítom tovább. Majd felengedem a kovászlével.

koviubileves-11

Ha valaki nem szereti az intenzív ízeket, fele vizet, fele kovászlét öntsön hozzá. Esetleg csirkealaplét. Mondjuk, én ezt is tettem bele, mert volt itthon.

Kb. 10 percig rotyogtatom, majd összeturmixolom, és teszek hozzá tejfölt. Még egyet forralom, kihűtöm, és beteszem a hűtőbe. A kocsonyázott joghurtból kiszúrok formákat, és tálalom.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: