/gasztro/irdalt-krumpli-magyarosan/
hirdetés

GASZTRO

Irdalt krumpli magyarosan

Egyszerű, gyors, laktató és csak a fantáziátok szab határt a változatainak.

Link másolása

hirdetés

Sokfelé és sokféleképpen elkészített, ízesített variációk hada sorakozik a virtuális szakácskönyvekben. Azt hiszem az a legjobb ha mindenki egyéni ízvilágát megvalósítva készíti el saját verzióját. Maga az ötlet kihagyhatatlan ezért került a mi asztalunkra is...

DSCN1956

Hozzávalók

személyenként 2 db közepes burgonya

vöröshagyma

hirdetés

füstölt kolbász

paprikás szalámi

füstölt szalonna

csípős zöld paprika

sajt

só, bors, kakukkfű, oreganó, rozmaring

kevés olíva olaj

Elkészítés

A burgonyákat alaposan körömkefével folyó víz alatt megtisztítottam, majd éles késsel 3 milliméterenként félig beirdaltam.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem. Sütőt bekapcsoltam 180 fokra.

Zöldségféléket és a füstölt dolgokat vékony szeletekre vágtam és tetszőleges sorrendben a bevágott barázdákba szuszakoltam. Olívaolajjal meglocsoltam és csak lehelletnyit sóztam (a füstölt dolgok eleve sósak), borsoztam, a zöld fűszereket apróra vágva meghintettem a bőségesen tömött krumplikat.

DSCN1954

Sütő alsó rácsán én kb. 50 percet sütöttem, de egy hústűvel könnyen ellenőrizhető a krumpli puhasága. Tetejére sajtszeleteket pakoltam az utolsó 10 percben, hogy szépen ráolvadjanak.

Tipp: másnap fogyasztva is nagyon fincsi volt... Sőt! Az ízek jobban összeértek.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk