hirdetés

GASZTRO

Ínycsiklandó lángos minden földi jóval

Ha túllépnétek a megszokott tejfölös-sajtos variáción, próbáljátok ki ezt, és egy egészen új világ tárul elétek.
Reviczky Krisztina receptje a Reviczky blogról - szmo.hu
2015. május 29.

hirdetés

Mikor megvettem ezt a sok mindent, nem tudtam, hogy lángosfeltét lesz belőle. De az ízélmény, ami az elkészítés után ért minket, mennyei volt. Így azóta már többször elkészítettem.

langos1

Hozzávalók

a lángoshoz:

70 dkg fehér liszt

hirdetés

1 dl tej, és kevés cukor az élesztő felfuttatásához – bár vízzel is készülhet!

2,5 dkg élesztő

1-2 ek olaj

kb 3-4 dl langyos víz

apróra vágott zsálya levelek

3 újkrumpli, megfőzve, szétnyomva

langos3

a feltéthez valók:

1 fehér, 1 barna shimejii gomba (kis dobozzal lehet kapni)

1 ek borecet

3 babérlevél

4 szál újhagyma

40 dkg bébi spenót

bors

Elkészítés

Felfuttattam az élesztőt, a lisztbe bele tettem a szétnyomott krumplit, sót, olajat, majd az élesztőt, és a langyos vízzel lágy tésztává dagasztottam. Letakartam, kitettem a napsütésbe, megkelni. (Kb egy óra) A gombát a hozzávalókkal vízbe teszem, és pár perc alatt megfőzöm. Leszűröm.

Kevés olajon megfuttattam a karikára vágott újhagymát, rádobtam a spenótot, és összeesésig főztem. Összekarikáztam 10 szem paprikával töltött olíva bogyót, és még egy szál újhagymát.

langos2

langos4

A feltéthez 1 doboz tejfölbe belenyomtam egy kisebb fokhagymát, picit megsóztam. Már csak a lángosokat kellett feldíszíteni. Naggggyon finoooom!

Ha tetszett, ajánld ismerőseidnek!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk