Így lesz bundás kalács a karácsonyi maradékból
Arra gondoltam így karácsony másnapján, hogy hozok alternatívát arra is, hogy mire lehet felhasználni a kicsit már szikkadt ünnepi kalácsot.
Fűszerekkel, friss túrókrémmel és bogyós gyümölcsökkel
egy teljesen új ételt készíthetünk belőle, így biztosan szívesen fogyasztja majd mindenki. Ráadásul nem is egy hatalmas erőfeszítés elkészíteni. Ennyi talán belefér a téli szünetben is.
a kalácshoz:
1 kisebb kalács
2-3 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
2 ek vaj a sütéshez
a feltéthez:
20 dkg gyümölcs vegyesen (én most málnát, epret és meggyet használtam)
150 g túró vagy ricotta
3 ek tejföl
2 ek porcukor
1 kk. vaníliás cukor
Elkészítés
Az epret vágd kockára, majd egy pici lábosba kezd el melegíteni a gyümölcsöket, hogy egy kis levet eresszenek. Villával kicsit megnyomkodhatod őket, de ne pürésítsd össze, mert úgy a jó, ha a gyümölcsök egy része megmarad egyben.
A túrót keverd össze a tejföllel és a cukorral, vaníliás cukorral. A kalácsot vágd fel, a tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot és a fahéjat is.
Egy kevés vajat olvassz fel a serpenyőben, és a tojásba megforgatott kalácsszeletek mindkét oldalát süsd néhány percig. Rendezd tányérokra a kalácsokat és kínáld a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.
Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!