hirdetés

Így lesz bundás kalács a karácsonyi maradékból

A magyar konyha egyik jellemzője, hogy szinte mindent be lehet bundázni. Miért lenne kivétel ez alól a maradék ünnepi kalács?
Dóri receptje a Főzni jó, sütni még jobb blogon - szmo.hu
2016. december 27.

hirdetés

Arra gondoltam így karácsony másnapján, hogy hozok alternatívát arra is, hogy mire lehet felhasználni a kicsit már szikkadt ünnepi kalácsot.

Fűszerekkel, friss túrókrémmel és bogyós gyümölcsökkel

egy teljesen új ételt készíthetünk belőle, így biztosan szívesen fogyasztja majd mindenki. Ráadásul nem is egy hatalmas erőfeszítés elkészíteni. Ennyi talán belefér a téli szünetben is.bundas_kalacs2

Hozzávalók

a kalácshoz:

1 kisebb kalács

hirdetés

2-3 tojás

1 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

1 kk fahéj

2 ek vaj a sütéshez

a feltéthez:

20 dkg gyümölcs vegyesen (én most málnát, epret és meggyet használtam)

150 g túró vagy ricotta

3 ek tejföl

2 ek porcukor

1 kk. vaníliás cukor

Elkészítés

Az epret vágd kockára, majd egy pici lábosba kezd el melegíteni a gyümölcsöket, hogy egy kis levet eresszenek. Villával kicsit megnyomkodhatod őket, de ne pürésítsd össze, mert úgy a jó, ha a gyümölcsök egy része megmarad egyben.

A túrót keverd össze a tejföllel és a cukorral, vaníliás cukorral. A kalácsot vágd fel, a tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot és a fahéjat is.bundas_kalacs1

Egy kevés vajat olvassz fel a serpenyőben, és a tojásba megforgatott kalácsszeletek mindkét oldalát süsd néhány percig. Rendezd tányérokra a kalácsokat és kínáld a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.

Még több hasonló receptért, keresd a FŐZNI JÓ? SÜTNI MÉG JOBB blogot!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk