?> /gasztro/huvos-estekre-forro-kelbimbokrem-leves/ Hűvös estékre: forró kelbimbókrémleves | szmo.hu
hirdetés

GASZTRO

Hűvös estékre: forró kelbimbókrémleves

A hirtelen jött ősszel a hideg leveseket gyorsan felváltották a sűrű, melengető krémlevesek.
Horváth Rozi receptje az Aranymorzsa blogon - szmo.hu
2015. szeptember 10.


Link másolása

hirdetés

A kelbimbó igazán háttérbe szorult zöldség, pedig magas a C,-és B-vitamintartalma. Kissé kesernyés az íze, de ha egy picit megcsípi a dér, édeskésebb lesz. A leves készülhet friss vagy mirelit bimbós kelből.

kelbimbo

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg bimbós kel

20 dkg burgonya

hirdetés

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek. olaj

2 dl tejszín

15 dkg gouda sajt

bors

Elkészítés

A kelbimbót megmossuk, és félbevágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A felaprított hagymákat olajon üvegesre pároljuk, majd a a bimbós kelt és a burgonyát hozzáadjuk. Felöntjük fél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzve a zöldségeket, hozzáöntjük a tejszínt, majd pürésítjük.

leves1

A sajtot lereszeljük és 10 dekányit a leveshez adunk, majd olvadni hagyjuk. Melegen tálaljuk, és reszelt sajttal megszórjuk.

Még több finomságot találsz az Aranymorzsa blogon.

Ha tetszett a recept, ajánld a barátaidnak is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk