/gasztro/hurkat-enni-csuda-jo/
hirdetés

GASZTRO

Hurkát enni csuda jó!

Ezt már Hurka Gyurka is megmondta a régi reklámban. A recept alapján igaza is van.
Turi Anikó írása a Rizsázzunk blogról - szmo.hu
2014. november 09.


Link másolása

hirdetés

"Végy egy nagy cserépedényt, tegyél bele savanyú káposztát, hurkát, meg szalonnát. Öntsd fel vízzel, fedd le és bő 1 óra alatt süsd meg a sütőben. Főzz hozzá krumplit, meg egy kis kenyeret is adj mellé." – a férj szavai a savanyú káposztás hurkával kapcsolatos teendőkről. A papírmunkát meg jól rám hagyta…

Tény, hogy sokkal jobban nem is kell megbonyolítani a történetet. Egyszerű ízek, laktató és olcsó egytálétel. Előkészítés: 5 perc, sütési idő: bő 1 óra.

hurka1

Hozzávalók (4 – 6 főre)

1 pár májas hurka (kb. 30 centisek)

hirdetés

1 pár véres hurka (kb. 30 centisek)

1.5 kg savanyú káposzta

1 – 2 ek. felkockázott füstölt szalonna

3 – 5 dl víz (attól függően, mennyire akarjuk szaftosra készíteni)

főtt krumpli

tejföl

friss fehérkenyér

Elkészítés

Na és akkor valahogyan így mondta a férj: a felkockázott füstölt szalonnát közepes lángon süsd enyhén üvegesre, hogy kiengedje a zsírját. A káposztát mosd át, ha túl sós és/vagy savanyú.

A 3/4-ét tedd a cserépedénybe, majd helyezd rá a kétféle hurkát. Fedd be a hurkákat a maradék káposztával, önts alá vizet, majd szórd meg a szalonnával.

hurka2

Fedd le és 180 fokon bő 1 órán át süsd meg. Friss kenyérrel, főtt krumplival, tejföllel tálald. Ha nem vagy jóban a laktózzal és a gluténnal, edd csak magában vagy a főtt krumplival!

Nyomj egy lájkot, ha szereted a hurkát!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk