/gasztro/hipp-hopp-fank/
hirdetés

GASZTRO

Hipp-hopp fánk!

Bátran próbálkozzon vele mindenki, aki nagyon gyorsan szeretne fánkhoz jutni!

Link másolása

hirdetés

Egy ismerősömtől hallottam az egyik leggyorsabban elkészülő fánkról, tőle kaptam ezt a receptet. Nevezik 10 perces fánknak és gyors fánknak is.

Én a hipp-­hopp fánk nevet adtam neki, mert tényleg csak hipp-­hopp! És kész is van! Próbáljátok ki! Tegnap este édességre vágytam, és mivel most a farsang miatt fánkos korszakomat élem, így ezt csináltam meg.

gyorsfank2

Hozzávalók

15 dkg liszt

hirdetés

1 csipet só

1 csomag sütőpor

2 evőkanál cukor

1 tojás

1 kis pohár natúr joghurt

olaj a sütéshez

porcukor szóráshoz

lekvár (barack és szilva) tálaláshoz

Elkészítés

A liszttel elkeverjük a sót, a cukrot, a sütőport. A tojást a közepébe ütjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. Nokedli sűrűségű tésztát fogunk kapni. Jól elkeverjük.

Az olajat felhevítjük, majd egy kiskanállal az olajba szaggattunk a tésztából egy adagot. A kanalat olajozzuk be, úgy könnyebben lejön róla a tészta. Én evőkanállal szaggattam, bár csak a hegyével. Szép, csinos kis fánkok lettek. Némelyik tényleg úgy nézett ki, mint egy egérke.

gyorsfank3

gyorsfank4

gyorsfank1

Szép pirosra sütjük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha minden kisütöttük, porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk.

Fontos: a fánkok sülés közben maguktól megfordulnak.

Ha ennél hipp-hopp fánkot, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk