Hipp-hopp fánk!
Egy ismerősömtől hallottam az egyik leggyorsabban elkészülő fánkról, tőle kaptam ezt a receptet. Nevezik 10 perces fánknak és gyors fánknak is.
Én a hipp-hopp fánk nevet adtam neki, mert tényleg csak hipp-hopp! És kész is van! Próbáljátok ki! Tegnap este édességre vágytam, és mivel most a farsang miatt fánkos korszakomat élem, így ezt csináltam meg.
15 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1 tojás
1 kis pohár natúr joghurt
olaj a sütéshez
porcukor szóráshoz
lekvár (barack és szilva) tálaláshoz
Elkészítés
A liszttel elkeverjük a sót, a cukrot, a sütőport. A tojást a közepébe ütjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot is. Nokedli sűrűségű tésztát fogunk kapni. Jól elkeverjük.
Az olajat felhevítjük, majd egy kiskanállal az olajba szaggattunk a tésztából egy adagot. A kanalat olajozzuk be, úgy könnyebben lejön róla a tészta. Én evőkanállal szaggattam, bár csak a hegyével. Szép, csinos kis fánkok lettek. Némelyik tényleg úgy nézett ki, mint egy egérke.
Szép pirosra sütjük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha minden kisütöttük, porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk.
Fontos: a fánkok sülés közben maguktól megfordulnak.
Ha ennél hipp-hopp fánkot, nyomj egy lájkot!