Házi kindertojás
Szeretitek a kindertojást? Emőke segítségével megmutatjuk, hogyan készíthetitek el házilag. Extra meglepetés, hogy a fehér csokoládés rész robbanó cukorkát is tartalmaz. Szerezzetek örömöt családtagjaitoknak ezzel az egyedi meglepetéssel!
Hozzávalók 6 db-hoz:
15 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
(mindkét esetben jó minőségű belga callebaut csokoládé, ez fontos)
1 zacskó robbanós cukorka
Előkészítjük a polikarbonát formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. A temperálás folyamatáért katt ide
A fehér csokoládét épp csak megolvasztjuk és amikor már lehűlt, de még folyós, kenhető állagú, beleöntjük a robbanós cukrot. Összekeverjük és félig félig megtöltjük a formát. Egy ecset segítségével egyenletesen elkenjük a fehér csokoládét és visszatesszük a formát a hűtőbe kb. 20 percre, amíg megdermed a csokoládé.
Kifordítjuk a tojásokat a formából. Akár össze is ragaszthatjuk, vagy sztaniolpapírba is csomagolhatjuk. Ha ragasztjuk, akkor fogpiszkálóval vékonyan kenjük be a tojás szélét olvasztott csokoládéval, és illesszük össze a két tojást. Tehetünk bele gumicukrot vagy bármi apróságot. :) És tegyük vissza a hűtőbe.
Üreges csokitojás
Előkészítjük a műanyag formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. Temperálás nélkül nem fogjuk tudni kiszedni a formából a csokit! Ezt a formát is elő kell melegíteni (pl. hajszárítóval), de ne túl forróra. Majd a forma egyik felét töltsük majdnem tele csokoládéval.
Illesszük össze a formákat. Vegyük kezünkbe és forgassuk körbe-körbe, hogy a csokoládé szépen egyenletesen elterüljön.
Ez jó pár percet vesz igénybe. Tehetjük hűtőbe is, de akkor minimum percenként forgassuk meg a formát. Addig hűtsük (kb fél óra - 1 óra) amíg a csokoládé el nem engedi a formát. A képen ez jól látható. Utána óvatosan nyissuk szét a formát.
A formát nem érdemes elmosni, elég ha áttöröljük. Tojás formát a hobbiboltokban tudtok vásárolni.
Ha szereted a kinder tojást, nyomj egy lájkot! :)