hirdetés

Hatalmasat újít a McDonald's

Több, mint 40 éve nem volt ilyenre példa!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 31.

hirdetés

Mondhatjuk, hogy az USA-ban már megint feltalálták a meleg vizet. Ugyanis a McDonald's elkezdett a friss hússal készülő hamburgerrel kísérletezni.

Az ötlet olyannyira nem új, hogy 1973 előtt ez volt az általános gyakorlat a gyorsétteremláncnál. Aztán áttértek a fagyasztott húsra, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Meki ilyen gyorsan és hatékonyan tudott terjeszkedni szerte a világon.

Igen ám, de makacsul tartja magát a babona, hogy friss alapanyagból finomabb étel készíthető. Ráadásul a versenytársak - pl. a Wendy's - már egy ideje alkalmazza is ugyanezt a trükköt. Így hát a McDonald's stratégái gondoltak egy nagyot, és Dallas környékén, több mint 300 étteremben elkezdték tesztelni a McRoyalt friss húsból készített húspogácsákkal. Az ott negyedfontos burgernek hívott termékből 10%-kal több fogyott, mint korábban, a jelek szerint tehát a vendégeknek bejön a régi-új módi. Ennek persze megvan a magyarázata.mcroyal-meki-burger

A McRoyal - ahogy most kinéz itt, Magyarországon - Fotók: McDonald's, Facebook

"
A friss húsból készülő húspogácsát kevesebb ideig kell grillezni. Így az ízek is jobban megmaradnak, és a finomabb húst a vendégek is gyorsabban megkapják

- összegezte az előnyöket Chris Kempczinski, a lánc amerikai vezetője. Aki szerint, ha a kísérlet eredményes lesz, kiszélesíthetik a friss hús használatát, és akár a Big Macekhez, vagy más hamburgerekhez is ebből készítik a húspogácsákat A friss hús alkalmazásának azonban földrajzi korlátai vannak, Hawaiin vagy Alaszkában valószínűleg ezután is mirelit húspogácsákat tesznek a hamburgerekbe.

hirdetés

Arról, hogy Európában is bevezetik-e a friss hús alapú burgereket, és ha igen, mikor, egyelőre nincs hír. Annyi azonban biztos, hogy a részvényesek örülhetnek, mert a hír hallatára a multicég részvényeinek árfolyama felfelé mozdult.

Forrás: Usa Today


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk