Halloweeni receptek, amikkel biztos a siker

Rém egyszerű nassolnivalók rémísztő körítéssel.

Link másolása

Bár Magyarországon nincs Halloween, azért itthon is egyre többen szeretnek ebben az időszakban picit elmerülni a rémisztgetésben, beöltözni, horrorfilmeket nézni, töklámpást faragni vagy éppen egyéb, halloweeni dekorációkkal díszíteni a lakást. A teljes hangulathoz hozzátartoznak az ételek is, így ha bulit vagy gyerekzsúrt rendezel, ezekkel az ijesztő ételekkel nem lőhetsz mellé.

Temető puding

Kezdjük is egy egyszerűvel. Ehhez nem lesz másra szükséged, csak egy jó nagy adag csokipudingra, babapiskótára, csokis kekszmorzsára, étcsokira és egy minimális kézügyességre. Miután megfőzted a pudingot, öntsd egy nagy tálba és szórd a tetejére a kekszmorzsát, mintha föld lenne. A babapiskótákra a megolvasztott étcsoki és egy fogpiszkáló segítségével különféle ijesztő mintákat vagy sírfeliratokat pingálhatsz, majd ha ezzel megvagy, helyezd el őket óvatosan a pudingba süllyesztve.

Boszorkány ujjak

Remek harapnivaló lehet a boszorkány sajtos ujjaiból. Egy jó nagy adag, kb. 45-50 darab ujjacska elkészítéséhez szükséged lesz fél kiló lisztre, két teáskanál sóra, 20 dkg trappista sajtra, 500 g tejfölre, 125 g vajra, kb. 50 szem mandulára, végül egy kicsi ketchupra és egy darab tojásra a díszítéshez. Első lépésként keverd össze a lisztet és a vajat, majd add hozzá a lereszelt sajtot és a tejfölt. Gyúrd össze alaposan, ameddig lágy, könnyen formálható nem lesz. Ha ezzel megvagy, jöhetnek az ujjak! Ehhez elég kisujj vastagságú hurkákat gyúrnod, melyeket a sütőpapírra fektetsz, majd körömként helyezd rá a ketchupba mártott tésztaujjakat. Késsel „berajzolhatod” az ujjperceket, amikor pedig kész a remekmű, kend le mindet egy felvert tojással, majd süsd 20-25 percen át 180 fokra előmelegített sütőben. Ha van kedved, készíthetsz hozzá mártogatós szószt is, vagy ha ételfestéket adsz a liszthez, színezheted is az ujjakat, így a boszorkány ujjakból akár zombi vagy űrlény ujjakat is formázhatsz.

Szörny kekszek

Bár karácsony még odébb van, de Halloweenre is jópofa falatokat készíthetsz mézeskalácsból. Ehhez szükséged lesz 18 dkg lisztre, 10 dkg vajra, egy tojássárgájára, 6 dkg cukorra, 1 kávéskanál vanília aromára, ugyanannyi fahéjra, 1 evőkanál mézre, a díszítéshez pedig színes cukormázakra és figurás szaggatókra. A Halloween miatt a legjobb, ha pirossal és feketével készülsz, utóbbihoz itt is lehet étcsokit használni. Verd habosra a vajat és a cukrot, add hozzá a tojássárgáját és a fűszereket. Ezután lassan add hozzá a lisztet és gyúrd össze mind, majd pihentesd fél óráig a hűtőben. Ha kész vagy, óvatosan nyújtsd ki, szaggasd ki a tésztából a formákat – már sok helyen kapni tök, szellem és koponya formát is – és süsd ki 170 fokon. Kb. 10 perc és kész is vagy, utána a cukormázzal dekorálhatod a süteményeket. Ha nincs kéznél az alkalomhoz illő szaggató, klasszikus mézeskalács figurákat is dekorálhatsz ijesztőre vagy fejüket is szegheted, ha ijesztő hatást szeretnél.

A gyors megoldás: vámpírfogsor

Ez a recept néhány perc alatt megvalósítható, egyszerű, de mutatós darabja lehet a kínálótáladnak. Nem kell hozzá más, csak néhány kerek keksz (lehet sima háztartási keksz vagy éppen zabkeksz is, amelyiket jobban szereted), pici lekvár (ebből legjobb, ha pirosat választasz) és pillecukor. A lekvárral kend meg a kekszek egy-egy oldalát. Vágd a pillecukrot fogformára, tedd rá az egyik keksz lekváros felére, majd helyezd rá fedésként a másik kekszet, így olyan lesz, mintha egy vámpír vicsorogna a vendégekre.

Csontkezek popcornból

Szintén a gyors megoldások kedvelőinek szól a következő recept is, melyhez nem lesz szükséged másra, csak popcornra, némi piros cukorkára vagy gumicukorra és átlátszó kesztyűkre. A legjobb, ha a hajfestéshez gyártott, eldobható műanyag kesztyűket használod. Ezeket csak meg kell tölteni popcornnal, ügyelve, hogy az ujjaknál behelyezd a cukrot körömnek, és ha megtöltötted a kesztyűket, csak felül össze kell őket csomózni, hogy ne szóródjon ki a pattogatott kukorica.

A cikk és a halloweeni hangulat támogatója a Samsung

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk