hirdetés

GASZTRO

Halas Cézár-saláta

Koncepciójában ugyan hasonlít az eredetihez: hús és zöldségek saláta szósszal, viszont harcsahús a pikantériája.
Horváth Szabolcs receptje a HelloHal blogon - szmo.hu
2014. június 23.

hirdetés

Csak látszatra "Cézár". Meg hogy a húst és a salátát összekevertem egy kis szósszal. Na, nagyjából ennyi a hasonlóság az igazi Cézár-saláta és az én halsalátám között.

Mostanában nagyon szeretjük a friss zöldségeket, a tél kiéheztetett bennünket, biztosan ez az oka. Hal mindig van otthon, nálam ez olyan, mint más háztartásban a kenyér. Az előnye pedig azon túl, hogy isteni íze van az, hogy legfeljebb 8 perc alatt készen van.

Mióta a HelloHal, tiszai halak falatozójának megnyitására készülök, egyébként is 8 percben határoztam meg a szintidőt, mely alatt ki kell tudni adni egy-egy halételt... De visszatérve a főszereplőre, a salátára, íme így néz ki és alább az elkészítés módja is.

halas1

hirdetés
Hozzávalók

Fő irányvonal: amit a hűtőben találtok

jégsaláta

fehér káposzta

paradicsom

paprika

uborka

hagyma

harcsahús

bacon

majonéz

tejföl

só, bors

Elkészítés

A legtöbbször a hűtőszekrény tartalmához igazítom a felhasználható alapanyagokat. A darabolt vagy kockázott bacon odacsap ugyan az egészséges táplálkozásnak, de mennyei ízeket hoz az ételbe, ezzel lesz valahogy teljes az összhang.

Szóval ezt lepirítom és rádobom a felkockázott, befűszerezett harcsahúst. Halas és szárnyas, de még görögös fűszereket is simán rápakolászok egy kis olaj kíséretében a halra és szeretem, ha áll benne legalább egy órát, de inkább többet.

A bacon sós, a fűszerek is többnyire, ezért a halat ebben az esetben külön nem szabad sózni, ez alól csak a szerelmes szakácsok kapnak felmentést.

halas2

A halat kérgesre sütöm, és melegen ráöntöm a hideg salira, egyet fordítok rajta és már esszük is, az utolsó cseppig, ha véletlen marad, akkor az látványosan összeesik, csúnya lesz, tehát próbálom eltalálni mennyi az annyi.

A szósz... A szósz többnyire a tartár és a tzatziki közötti valami. A túl sok fokhagyma nem esik jól, szeretem viszont a gyalult uborkát jól kinyomkodva hozzákeverni a krémes állagú szószhoz, melynek alapja lehet joghurt, de tejföl is.

Majonézzel, sóval, borssal, egy pár csepp citrommal nem nagyon lehet elrontani. Sok sikert a kísérletezgetéshez mindenkinek! Még több halas finomságot a Hello Hal blogon találtok.

Nyomj egy lájkot, ha szereted a halat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk