/gasztro/habos-makos-guba/
hirdetés

GASZTRO

Habos mákos guba

A mákos guba tradicionális karácsonyi édesség. A néphagyomány szerint úgy tartották, a sok apró mákszem pénzt hoz a házhoz az új évben. Egyszerű elkészíteni, ráadásul olcsó desszert. Ha kicsit elegánsabb változatra vágysz, készíts ropogós tojáshabot a tetejére.

Link másolása

hirdetés

A mákos guba tradicionális karácsonyi édesség. A néphagyomány szerint úgy tartották, a sok apró mákszem pénzt hoz a házhoz az új évben. Egyszerű elkészíteni, ráadásul olcsó desszert. Ha kicsit elegánsabb változatra vágysz, készíts ropogós tojáshabot a tetejére.

Szabó Anita receptje a TücsökBogár blogon

Hozzávalók:

10 db szikkadt kifli

hirdetés

1 liter tej

10 dkg cukor

5 tojássárga

20 dkg darált mák

20 dkg porcukor

A habhoz:

5 tojásfehérje

10 dkg cukor


A kiflit felkarikázzuk. Összekeverjük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Tűzálló tál aljába 1 sor kiflikarikát teszünk. Meglocsoljuk a cukros tejjel. Megszórjuk a porcukorral elkevert mákkal. Újabb réteg kiflit teszünk rá, amit meglocsolunk a tejjel és megszórunk a mákkal.

A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, rátesszük a kiflik tetejére. Villával kicsit felborzoljuk, végül 110 fokos sütőben, 1 óra alatt megsütjük. Ezalatt a kiflik magukba szívják a tejet, a tojáshab pedig kívülről megszilárdul, de a belseje szép selymes marad.

További recepteket a TücsökBogár blogon ITT TALÁLTOK.

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk