hirdetés

GASZTRO

Habos almatorta

Vékony tészta, sok töltelék, ropogós habréteg – ez egy igazán mennyei sütemény.
Borbély Anita írása a Kávé és Csokoládé blogon - szmo.hu
2014. február 25.

hirdetés

Hozzávalók:

A torta alapjához:

20 dkg vajas keksz vagy csokis keksz

10 dkg vaj

A túrókrémhez:

hirdetés

25 dkg túró

4 dkg cukor

fél csomag vaníliás pudingpor

1 csomag Bourbon vaníliás cukor

2 db tojássárga

1, 25 dl tejföl

fél citrom kifacsart leve

1 tojásfehérje

Az almás- diós réteghez:

3 db alma lereszelve

2 evőkanál mazsola

3 evőkanál darált dió

1 teáskanál fahéj

A tojásfehérje réteghez:

5 evőkanál víz

12 dkg cukor

2 db tojásfehérje

5 dkg porcukor

_MG_24363

_MG_24366

A kekszet morzsává daráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük, és egy tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen. Én 24 cm átmérőjű tortaformát használtam. A túrókrém hozzávalóit jól összekeverjük egy nagyobb tálban, egyedül a tojásfehérjét nem adjuk hozzá. A fehérjét felverjük, és utoljára forgatjuk bele a krémbe.

A túrókrémet egyenletesen felvisszük a kekszalapra. A diót, a reszelt almát, a fahéjat és a mazsolát összekeverjük, majd rátesszük a túrókrémre. A sütőt 160 fokra melegítjük elő, és ha van légkeverésünk, akkor azzal sütjük 15 percet.

almatorta

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd a vizet és a cukrot felforraljuk, közben folyamatosan keverjük, és egy percig főzzük. Ezután a cukorszirupot óvatosan a tojásfehérjehabhoz adjuk, szintén folyamatosan keverjük. Ráterítjük a tortára, majd visszarakjuk a sütőbe, és még sütjük 10-15 percig.

Tipp:

A habréteg akkor jó, ha kívül ropog, de belül fehér marad.

További különleges finomságokért katt: Kávé és Csokoládé-ra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk