/gasztro/gyors-karacsonyi-pulykasult/
hirdetés

GASZTRO

Gyors karácsonyi pulykasült

Gyors és egyszerű, mégis lenyűgöző fogást kreálhattok pulykaszeletekből és némi izgalmas töltelékből. Az egész töltött pulyka megsütése nem könnyű, és főleg nem takarékos feladat, éppen ezért sokkal jobb az ilyen, kisebb helyigényű fogás.

Link másolása

hirdetés

Gyors és egyszerű, mégis lenyűgöző fogást kreálhattok pulykaszeletekből és némi izgalmas töltelékből. Az egész töltött pulyka megsütése nem könnyű, és főleg nem takarékos feladat, éppen ezért sokkal jobb az ilyen, kisebb helyigényű fogás.

Kern Ági receptje az Ági főzblogon

Hozzávalók 4 személy részére:

60 deka pulykamell

hirdetés

20 dkg bacon szalonna

5 dkg füstölt sajt

5 dkg főtt szemes gesztenye

5 dkg aszalt szilva

2 dl pezsgő vagy fehérbor

4 nagy répa

1 fej fokhagyma

só, bors


A pulykamellet vagy mi magunk vagy a hentes segítségével minél vékonyabb, minél nagyobb szeletekre vágjuk. Az a jó, ha 3 adagra el tudjuk osztani a hússzeleteket. Jól ki is klopfoljuk. Sóval, borssal meghintjük, de nem kell túlsózni.

Érdemes a szalonnát is készen, vékonyra szeletelve megvásárolni. Három külön adagot készítünk, ennek megfelelően szétosztjuk a szalonnát is. A szeleteket egymás mellé fektetjük, hogy egy kicsit átfedjék egymást. Erre tesszük a hússzeleteket.

Mindhárom tekercsbe másik töltelék kerül: az egyikbe füstölt sajt, a másikba a fagyasztottan kapható szemes gesztenye, a harmadikba pedig az aszalt szilva. Egyébként a füstölt sajtot a másik két töltelék mellé is tehetjük, finom, ahogy keverednek az édes-sós ízek.

A tölteléket a hússzeletek egyik végére tesszük, a hosszanti oldalon, sorban. Majd ügyesen feltekerjük a szalonnával együtt a húst. A töltelék értelemszerűen középen maradjon. Ha nagyon szét akar esni, fogvájóval tűzzük meg.

A tekercseket helyezzük sütőtálba. Öntsük alá a pezsgőt vagy bort – ettől isteni szaftja lesz. Tegyünk mellé megpucolt répát és fokhagymát is. Néhány szem maradék aszalt szilva sem fog ártani neki.

180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ha nagyon barnulna, érdemes alufóliával letakarni. A szalonna szépen megpirul, a szaft pedig besűrűsödik. Igaz, a sajt egy kicsit kifolyik, de ettől még finomabb. Köretként krumplipürét, vagy tört burgonyát, esetleg párolt kelbimbót készíthettek hozzá.

Ági további receptjeiért kattints IDE!

Ha szívesen megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk