hirdetés

Gyermekkorunkat idézhetjük meg otthon ezzel a sajtos rolóval

Na, nem mondjuk, hogy hipp-hopp elkészül, de egyszer-egyszer megéri a fáradozást, mert lehet vele villantani!
Dóri receptje a Főzni jó, sütni még jobb blogon - szmo.hu
2016. november 27.

hirdetés

Első emlékem a sajtos rolóról, még igen kicsi gyermekkoromból származik: Már ovis koromtól kezdve hetente többször jártam a Hófehér Fóka úszóiskolába, ahol persze az "edzés" legjobb része nem ám az úszás volt, hanem az utána következő jutalom.

Uszi után ugyanis gyakran vettük az irányt a büfé felé, ahol a kemény 30 Ft-ért árult málna/kivi/narancs szörp mellett 1-1 sajtos roló is lecsúszott.

A napokban jutott újra eszembe és el is határoztam, hogy Apukám szülinapjára ezt a sós finomságot készítem el, hiszen amúgy is nagy sajtkedvelő. Az egyetlen buktató a kis roló formák beszerzése volt, de szerencsére Nagymamámnak volt rá egy jó tippje, így a buli előtti este sikerült is olcsón hozzájutnunk. Másnap már csak a kivitelezés volt hátra.sajtosrolo2

Hozzávalók kb. 36 darabhoz

1 csomag leveles tészta

5 dl tej

hirdetés

5-6 púpos ek liszt

10 dkg vaj

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

1 tubus natúr krémsajt

20-25 dkg reszelt sajt

1 tojás a rolók lekenéséhez

Elkészítés

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd néhány mm vékonyságúra, téglalap alakúra. Vágj kb. 1 centis csíkokat. A formákat kend meg egy kevés vajjal, majd tekerd rá a tésztacsíkokat. Tedd sütőpapírral kibélelt sütőbe, majd kend le felvert tojással és süsd 200 fokon kb. 10 percet, míg aranybarna nem lesz a tészta. Még forrón húzd le a formáról a rolókat!

A krémhez a vajat kezd el felolvasztani, majd keverd bele a lisztet is. Öntsd hozzá óvatosan a tejet is és egy habverővel keverd csomó mentesre. Főzd néhány percig, míg besűrűsödik a krém. Közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Vedd le a tűzről, majd keverd bele a reszelt sajt felét és a sajtkrémet is, majd tedd félre, hogy kicsit kihűljön.sajtosrolo3

Ha a rolók is és a sajtkrém is kihűlt, egy csillag csövű habzsák segítségével töltsd a krémet a tészta rolókba, úgy, hogy a végükön kicsit kilátszódjon a krém. Végül mártsd a rolók két végét a maradék reszelt sajtba.

Még több hasonló receptért, keresd a FŐZNI JÓ? SÜTNI MÉG JOBB blogot!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk