Gyermekkorunkat idézhetjük meg otthon ezzel a sajtos rolóval

Na, nem mondjuk, hogy hipp-hopp elkészül, de egyszer-egyszer megéri a fáradozást, mert lehet vele villantani!

Link másolása

Első emlékem a sajtos rolóról, még igen kicsi gyermekkoromból származik: Már ovis koromtól kezdve hetente többször jártam a Hófehér Fóka úszóiskolába, ahol persze az "edzés" legjobb része nem ám az úszás volt, hanem az utána következő jutalom.

Uszi után ugyanis gyakran vettük az irányt a büfé felé, ahol a kemény 30 Ft-ért árult málna/kivi/narancs szörp mellett 1-1 sajtos roló is lecsúszott.

A napokban jutott újra eszembe és el is határoztam, hogy Apukám szülinapjára ezt a sós finomságot készítem el, hiszen amúgy is nagy sajtkedvelő. Az egyetlen buktató a kis roló formák beszerzése volt, de szerencsére Nagymamámnak volt rá egy jó tippje, így a buli előtti este sikerült is olcsón hozzájutnunk. Másnap már csak a kivitelezés volt hátra.sajtosrolo2

Hozzávalók kb. 36 darabhoz

1 csomag leveles tészta

5 dl tej

5-6 púpos ek liszt

10 dkg vaj

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

1 tubus natúr krémsajt

20-25 dkg reszelt sajt

1 tojás a rolók lekenéséhez

Elkészítés

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd néhány mm vékonyságúra, téglalap alakúra. Vágj kb. 1 centis csíkokat. A formákat kend meg egy kevés vajjal, majd tekerd rá a tésztacsíkokat. Tedd sütőpapírral kibélelt sütőbe, majd kend le felvert tojással és süsd 200 fokon kb. 10 percet, míg aranybarna nem lesz a tészta. Még forrón húzd le a formáról a rolókat!

A krémhez a vajat kezd el felolvasztani, majd keverd bele a lisztet is. Öntsd hozzá óvatosan a tejet is és egy habverővel keverd csomó mentesre. Főzd néhány percig, míg besűrűsödik a krém. Közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Vedd le a tűzről, majd keverd bele a reszelt sajt felét és a sajtkrémet is, majd tedd félre, hogy kicsit kihűljön.sajtosrolo3

Ha a rolók is és a sajtkrém is kihűlt, egy csillag csövű habzsák segítségével töltsd a krémet a tészta rolókba, úgy, hogy a végükön kicsit kilátszódjon a krém. Végül mártsd a rolók két végét a maradék reszelt sajtba.

Még több hasonló receptért, keresd a FŐZNI JÓ? SÜTNI MÉG JOBB blogot!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk