/gasztro/grillazsos-csokitorta/
hirdetés

GASZTRO

Grillázsos csokitorta

A látványos és finom csokitortát akár előző napon is elkészíthetitek. Vendégvárásra, ünnepi alkalomra is remek édesség.

Link másolása

hirdetés

Hozzávalók (6 db. 7 cm-es minitortához vagy egy 18 cm-es tortához):

Tortalap:

3 tojás

6 ek. nádcukor

hirdetés

6 ek. olaj

1/2 tk. sütőpor

2 ek. kakaó

4 ek. (tönköly)liszt

50 g csokicsepp

Ezt akár előző napon is elkészíthetjük. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat. A robotgépet félretesszük és beleszitáljuk a lisztet, sütőport és kakaót. Végül pedig a csokicseppeket is hozzáadjuk. Spatulával összedolgozzuk. Kivajazott 18 cm-es tortaformába helyezzük (ha ezt az opciót választjuk) és kb. 20-30 perc alatt megsütjük 170 fokos előmelegített sütőben (tűpróbával ellenőrizzük).

Én minitortákat sütöttem. Ahhoz egy nagy tepsibe (amiben kekszet szoktam sütni) egy sütőpapírt helyeztem el és elterítettem benne a masszát. Nem téglalapra, hanem úgy, hogy a 7 cm-es tortácskákat ki tudjam vágni (összesen 18 darabot, mert minden minitortám 3 lapból áll). Vékony lapot kapunk. Előmelegített 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt sült készre (ne szárítsuk ki, maradjon puha). Hagytam a tepsiben kihűlni, majd a desszertgyűrűvel kivágtam a köröket (ezt akár pohárral is megtehetjük).

grilazs (2)

grilazs (3)

Hozzávalók a mogyorógrillázshoz:

100 g nádcukor

100 g mogyoró

Készítsünk elő egy nagy tepsit sütőpapírral. A mogyorót sütőben, serpenyőben vagy mikróban pirítsuk meg, majd hámozzuk meg. A cukrot egy nyeles lábosban közepes lángon melegítjük míg az karamellizálódik, de ne hagyjuk megégni. Zárjuk el a tüzet. Adjuk hozzá a mogyorót, majd vékony rétegben szórjuk a sütőpapírra. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tegyük aprítógépbe és pulzálva törjük össze (vagy egy zacskóban klopfolóval/potyolóval is összetörhetjük).

grilazs (4)

Hozzávalók a krémhez:

150 g étcsokoládé

75 g mogyoró

2 ek olaj

2 csapott ek. kakaó

300 ml. tejszín

1 habfixáló

A mogyorót megpirítjuk, lehámozzuk. A csokit megolvasztjuk. Aprítógépben a mogyorót, olajat aprítjuk, hozzáadjuk az olvasztott csokit és a kakaót. Próbáljuk simára aprítani. Egy nutella/finetti szerű csokikrémet kapunk. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten. Addig a tejszínhabot felverjük majd hozzáöntjük a csokikrémet és a habfixálót.

grilazs (5)

Dekoráció: A minitortákhoz nekem kicsit több mint 3 csomag csokiba mártott keksz fogyott el (lila tehenes márka).

További különleges finomságokért katt: Colors in the Kitchen-re!

Ha te is megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk