GASZTRO

Gombás palacsinta bacon-szalaggal

A fantázia szüleménye ez a látványos, de laktató különlegesség. És mégiscsak palacsintáról beszélünk, így a siker garantált.
Kriszta receptje az Álom.Íz.Világ blogon - szmo.hu
2016. március 04.


Link másolása

Még mindig van mit mutatnom a szülinapi menüsorból. Arra a svédasztalra készítettem egy – számomra – új fogást is. Most először próbáltam összehozni egy palacsintába tölthető gombakrémet. Legutóbb a húsos, töltött változat olyan nagy sikert aratott, hogy azt gondoltam, érdemes lenne folytatni ezt a hagyományt.

Még amikor nekikezdtem sem tudtam pontosan, mi lesz ebből. Kipakoltam a konyhapultra a friss gombát, az újhagymát, a bacont és a tejszínt.

gombaspalacsinta (2)

Hozzávalók

12 db sós palacsinta

70 dkg gomba

5 dkg vaj

1 csokor újhagyma

10 dkg kockázott húsos szalonna (császár) vagy sonka

6 szelet bacon

só, bors

tetejére: 2 ek. tej, 10 dkg márványsajt

Elkészítés

A gombát megmosom, majd a sonkához/húsos szalonnához hasonlóan felkockázom. Előveszek egy serpenyőt, beleteszem a vajat, majd a megmosott, felkarikázott újhagymát rászórom. Beleteszem a kockázott szalonnát (én ezúttal húsos, füstölt-főtt császárt vettem) is. Egy-két perc pirítás után rádobom a gombát, sózom, borsozom és kb. 6-7 percig sütöm, majd ráöntök 1 dl tejszínt. Ha felforrt, átöntöm egy tálba és botmixer segítségével pépesítem. Kihűtöm.

A frissen kisütött palacsintába töltöm a tölteléket úgy, hogy a palacsinta közepébe teszek 2 evőkanálnyit, elsimítom, behajtom a palacsinta két oldalát, majd feltekerem és fél szelet bacont hajtok köré.

gombaspalacsinta (4)

gombaspalacsinta (1)

gombaspalacsinta (3)

Kivajazott sütőformába sorakoztatom és meglocsolom a tejföllel kikevert márványsajttal. 180 fokos sütőbe teszem. Akkor jó, ha ropogós a bacon, a sajt pedig megolvad a tetején.

Hasonló finomságokért keressétek az Álom.Íz.Világ blogot!

Ajánld másoknak is, mert a palacsintát mindenki szereti!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk