Gesztenyés-csokis tündértorta
Ez a gyors, gluténmentes csokis sütemény karácsonyra is készülhet. Arra kell csupán odafigyelni, hogy a csokoládé és a dekorgyöngy is gluténmentes legyen. Ha kicsit csokoládésabbra szeretnétek, akkor a muffin közepébe vágjatok egy kis lyukat, alma magház eltávolítóval a legkönnyebb, és töltsétek meg a krémmel mielőtt a tetejét is lecsorgatnátok vele.
Szabó Anita receptje a TücsökBogár blogon
Hozzávalók:
30 dkg natúr, cukrozatlan gesztenyemassza
4 tojás
12 dkg cukor
15 dkg őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
1,5 dl tejszín
15 dkg étcsokoládé
10 csepp 100%-os tisztaságú narancsolaj
A díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé lemez vagy forgács
porcukor
dekorgyöngy
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kiolvasztott natúr gesztenyét. Simára keverjük, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert őrölt mandulát. A tésztát elosztjuk 12 muffinpapírral ellátott formába. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az apróbb darabokra tördelt étcsokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen feloldódik, sima bársonyos krémmé válik. Hozzácsepegtetjük a narancsolajat. Kissé visszahűtjük. Belemártjuk a gesztenyés muffinokat, és jól megszórjuk a csokoládélemezkékkel, vagy forgáccsal. Porcukorral enyhén megszórjuk és 1-1 dekorgyönggyel díszítjük.
További recepteket a TücsökBogár blogon ITT TALÁLTOK.
Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)