hirdetés

GASZTRO

Füge hamis csokiöntettel

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert, ráadásul a kakaóra érzékenyek is fogyaszthatják.
Az Ételallergia Online receptajánlata - szmo.hu
2014. február 18.

hirdetés

A füge nyersen is különleges és egészséges csemege. Csak a friss, érett gyümölcsöt használjátok fel! Fogyasztás előtt alaposan mossátok meg, de nem kell meghámozni. Csokoládés vagy karobos öntettel, mandulaforgáccsal díszítve gyorsan elkészíthető, ízletes desszert, akár az ünnepi alkalomra is elkészíthetitek.

Hozzávalók:

4-6 db érett, nyers, friss füge

4 dkg garantáltan gluténmentes karobpor

4 dkg házilag darált porcukor

hirdetés

6 dkg gluténtól és tejtől mentes bio margarin

6 evőkanál meleg víz

10 dkg garantáltan gluténmentes egész, hámozatlan mandula

fuge6

fuge5

A mandulaszemeket pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, és a héjuk eltávolítása után mandulaforgácsot készítünk belőlük. A fügéket megmossuk, szeletekre vagy négy részre vágjuk.

A karobport és a porcukrot szárazon csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vizet és margarint, gőz fölött sűrűre főzzük. A fügét kis tálakban elosztjuk, mindegyikre karoböntetet csurgatunk, megszórjuk mandulával. Behűtve tálaljuk.

fuge2

fuge3

fuge4

fuge7

Tippek:

A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, kiválóan alkalmas arra, hogy helyettesítsük vele a kakaót. Maga a karobpor is gluténmentes, de gluténérzékenyek csak garantáltan gluténmentes termékeket fogyaszthatnak, amely a betakarítás, gyártás, csomagolás, tárolás során nem szennyeződött gluténnal.

A porcukrot mindig házilag daráljátok, a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat.

Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk