Füge hamis csokiöntettel
A füge nyersen is különleges és egészséges csemege. Csak a friss, érett gyümölcsöt használjátok fel! Fogyasztás előtt alaposan mossátok meg, de nem kell meghámozni. Csokoládés vagy karobos öntettel, mandulaforgáccsal díszítve gyorsan elkészíthető, ízletes desszert, akár az ünnepi alkalomra is elkészíthetitek.
4-6 db érett, nyers, friss füge
4 dkg garantáltan gluténmentes karobpor
4 dkg házilag darált porcukor
6 dkg gluténtól és tejtől mentes bio margarin
6 evőkanál meleg víz
10 dkg garantáltan gluténmentes egész, hámozatlan mandula
A mandulaszemeket pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, és a héjuk eltávolítása után mandulaforgácsot készítünk belőlük. A fügéket megmossuk, szeletekre vagy négy részre vágjuk.
A karobport és a porcukrot szárazon csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vizet és margarint, gőz fölött sűrűre főzzük. A fügét kis tálakban elosztjuk, mindegyikre karoböntetet csurgatunk, megszórjuk mandulával. Behűtve tálaljuk.
Tippek:
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, kiválóan alkalmas arra, hogy helyettesítsük vele a kakaót. Maga a karobpor is gluténmentes, de gluténérzékenyek csak garantáltan gluténmentes termékeket fogyaszthatnak, amely a betakarítás, gyártás, csomagolás, tárolás során nem szennyeződött gluténnal.
A porcukrot mindig házilag daráljátok, a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.