Kávés-mascarponés csoda
Ez a mennyei kávés-mascarponés bonbon még azokat is leveszi lábukról, akik eredetileg nem rajonganak a kávéért. Próbáljátok ki ti is! :)
Hozzávalók (21 db):
kb. 8 dkg tejcsokoládé
15 dkg mascarpone
4 evőkanál kávé
fél tk vanília kivonat
kb. 20 dkg tejcsokoládé
a csokoládéhüvelyekhez
Először elkészítjük a krémet. A kávét lefőzzük és félretesszük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Hozzáadjuk a mascarpone krémet és végül a kávét. Jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tipp: Figyeljünk arra, hogy ne adjunk túl sok kávét a krémhez, mert akkor túl híg lesz. Ebben az esetben olvasztott tejcsokoládé hozzáadásával formázhatóvá tehetjük a krémet.
Előkészítjük a polikarbonát formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. Elővesszük a krémet a hűtőből. Habzsákba töltjük és 12-es csillag díszítőcsövet használva megtöltjük a csokoládéhüvelyeket. Majd kávéízű csokoládészemekkel díszítjük (elhagyható).
Ha nincs formánk, akár vehetünk kész csokoládéhüvelyeket is.Vagy készíthetünk csokoládéhüvelyt papírkapszli kikenésével is. Ebben az esetben minimum 2x kell kikenni a papírkapszlit csokoládéval. És csak teljes dermedés után szabad eltávolítani a papírt.
És már kész is a kávés finomság!
Ha te is szereted az édességet, nyomj egy lájkot! :)