/gasztro/felelmetesen-jo-szuperhagymas-kremleves/
hirdetés

GASZTRO

Félelmetesen jó szuperhagymás krémleves

Amikor mínuszokkal támad a tél, mi más eshetne jobban, mint a forró leves?
Link másolása

hirdetés

Durván hangozhat elsőre a sok hagyma a levesbe. Ám miután a fokhagyma a sütőben ropogósra - és félelmetesen jó illatúra - sül, veszít az erejéből, ezért nem kell megijedni tőle.

pore1

Hozzávalók

1 szál póréhagyma

1 nagy fej fokhagyma

hirdetés

1 evőkanál liszt

bors

húsleves/zöldségleves alaplé

Elkészítés

A fokhagymát félbevágjuk, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Ha megsült, megvárjuk amíg kihűl, majd óvatosan kinyomkodjuk a héjából.

A póréhagymát felkarikázzuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk. Félrehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a fokhagymát, és felöntjük annyi húsleves/zöldségleves alaplével, amennyi bőven ellepi.

pore3

pore2

Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, majd alaposan felforraljuk. Ha összeforrt a leves, botmixerrel pürésítjük. Sült hagymával díszíthetjük tálaláskor.

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk