Fahéjas karácsonyi csillag
Az elmúlt években nem szerepelt a karácsonyi sütemények között nálunk a fahéjas csillag, az idén viszont én is elkészítettem. Pár napja mogyoróval sütöttem, most pedig mandulával. Ez utóbbi receptjét szeretném most megmutatni. Szerintem ajándékba is lehet adni, mert finom és szép.
1 tojásfehérje
250 gramm darált mandula
150 gramm porcukor
1 teás kanál fahéj
a glazúrhoz:
1 tojásfehérje
125 gramm porcukor
Elkészítés
A tojásfehérjét felverjük. A vége felé apránként hozzáadjuk a porcukrot. A mandulát és a fahéjt összekeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjébe. Jól összedolgozzuk és készen is van a tésztánk.
A glazúrhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral ugyanúgy, mint korábban. A cukrot később adjuk hozzá.
Egy porcukorral leszórt fadeszkán kinyújtom a tésztát, lehetőleg 0,5- 1 cm vékonyra. Egy sütikiszúróval csillagokat szakítunk és ráhelyezzük egy papírral lefedett tepsire vagy szilikon lapra. A legvégén felvisszük a tojásfehérjés glazúrt a süteményre egy kenőkéssel vagy egy szilikon ecsetelővel.
160 fokon sütjük 10 percet. Vigyázzunk, hogy a teteje fehér maradjon. Érdemes többször ránézni, hogy készen van e már. Én először nagyon puhának találtam a sütit, ekkor még szép fehér volt a teteje, majd mikor kiszedtem egy kicsit elszíneződött.
Lájkold és oszd meg te is, ha tetszett a recept!