hirdetés

GASZTRO

Fagyi kenyérből

Elsőre hallásra bizarrnak tűnhet, de bátraké a szerencse...
Gyáfrás Zsuzsi receptje a Zsuzsi finomságai blogon - szmo.hu
2014. május 24.

hirdetés

Ma már nagyon sokféle alapanyagból készítenek fagyit. Hallottunk már rózsából, levendulából és ibolyából készült fagyiról, de létezik olyan is, ami gulyásleves ízű. Hallottunk már sajtból, sőt kukoricából készült különlegességekről is, amik után egyáltalán nem tűnik furcsának a kenyér fagyi.

Hozzávalók:

18 dkg teljes kiőrlésű rozs kenyér

4 tojássárgája

10 dkg cukor

hirdetés

2 tk. étkezési keményítő

2,5 dl főzőtejszín

3 dl habtejszín

1 ek. rum vagy konyak

Elkészítés:

A kenyeret hagyjuk megszáradni, mert úgy könnyebb lesz ledarálni vagy lereszelni. Ezután serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk. Mikor megpirult, akkor egy kávédarálóban még apróbbá őröljük, ha esetleg túl nagy maradna (nem muszáj).

A tojássárgáját elkeverjük, belekeverjük a cukrot, majd a keményítőt. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, csomómentesre elkeverjük, majd egy lábasba átöntve sűrű krémmé főzzük. Egy vizes fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és hagyjuk teljesen kihűlni.

kenkenyer1

A habtejszínt 1 ek. cukorral habbá verjük, majd először a krémet keverjük a kenyérhez, aztán a tejszínhabot. Egy fagyasztó tálba (nálam régi fagyis doboz) tesszük és 1 órán át fagyasztjuk. Ekkor kivesszük és átkeverjük alaposan, majd addig fagyasztjuk, míg teljesen megfagy.

Fogyasztás előtt 1 órával érdemes kivenni, vagy mikróban 1-2 perc alatt megpuhítani. Jeges kávéval vagy csokoládé öntettel, esetleg kávélikőrrel kínáljuk.

Még több fotót a készítéséről ITT találtok.

Ha kipróbálnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk