hirdetés

GASZTRO

Ezzel a trükkel tölthetővé válik a csirkemell

Miután zsebet vágtatok a csirkemellre, mindenféle finomsággal megtölthetitek.
Sárika recepje a KEVA blogon - szmo.hu
2016. február 17.

hirdetés

Szeretem a csirkemellet, mert nagyon sokféleképpen elkészíthető. Könnyű, nem zsíros, és semlegessége miatt szinte minden passzol hozzá.

zsebescsirke5

Hozzávalók

egy csont nélküli csirkemell filé

2-3 db. koktélparadicsom

hirdetés

3-4 szelet hagyma(nálam most póréhagyma)

6 szelet bacon

10 dkg trappista sajt

1 ek olívaolaj

2 db krumpli

1 db alma

só,bors

a pácoláshoz:

1 mokkáskanál mustár, őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Előző este bepácoljuk a megmosott csirkemellet. Elkészítjük a pácot: olívaolajjal elkeverjük a mustárt, frissen őrölt borsot adunk hozzá, ezzel bekenjük a húst. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és betesszük a hűtőbe.

Másnap megpucoljuk a krumplit, karikákra vágjuk, majd felvágunk egy almát héjastól. A csirkemellbe keresztbe zsebeket vágunk, sózzuk, minden vágásba teszünk egy szelet hagymát, paradicsomot, egy-egy szelet sajtot (a sajt felét félretesszük és lereszeljük).

zsebescsirke1

zsebescsirke2

zsebescsirke3

zsebescsirke4

zsebescsirke6

Egy tepsibe rakjuk a krumplit, az almaszeleteket, sózzuk, borsozzuk és ráfektetjük a töltött, baconbe tekert csirkemellet. Fólia alatt, előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, majd a fóliát levesszük, és pirítjuk további 15 percig. Ha szép színt kap, meghintjük a reszelt sajttal, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe, de csak annyi ideig, hogy a sajt ráolvadjon.

A tepsiben sült almás-krumplival kínáljuk. De lehet mellé párolt rizst is adni, valamint salátát.

Még több hasonló receptért, keresd a KEVA blogot!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk