Ezért ne utáld a karfiolt!
Egyszerű és mutatós fogás akár ebédre, akár vacsorára. Aki szereti a karfiolt, annak kötelező elkészítenie!
1 kisebb fej karfiol
16 szelet bacon
75 dkg darált hús
2 tojás
só, bors, kevéske pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés
Először is a karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Egyben. Ezután leszűrjük és hagyjuk megszáradni.
A darált húst egy nagy tálba tesszük. A hagymát apróra kockázzuk és kevés zsiradékon megdinszteljük a fokhagymával együtt. A húshoz ütjük a tojásokat, megszórjuk pirospaprikával és beleöntjük a kihűlt hagymát is. Alaposan összegyúrjuk, majd szórunk bele kevés zsemlemorzsát is.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és a képen látható módon elhelyezzük a bacon szeleteket. A karfiolt beburkoljuk a darált hússal.IMG_4510Majd becsomagoljuk a baconbe.IMG_4512180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. egy óra alatt megsütjük.
Bár nekem szét nyílt mint a taburózsa, tudom az okát. Én csempésztem bele egy réteg sajtot is. Bár nem fotóztam,a karfiolt raktam körbe vékony sajt szeletekkel és arra építettem a húst. Na most a sajt megolvadt ugyebár... Viszont az íze nagyon jó volt, úgyhogy ki nem hagynám ha újra készíteném se. Ennyi szépséghibát megér a dolog. Sárgarépás rizzsel tálaltam.
Ajánld az ismerőseidnek is, ha tetszett a recept!