hirdetés

GASZTRO

Ezért ne utáld a karfiolt!

Mutatunk egy okot, amitől majd te is belátod: felesleges utálni a karfiolt.
Detti receptje a NASSOLÓ NAPLOPÓ blogon - szmo.hu
2016. február 19.

hirdetés

Egyszerű és mutatós fogás akár ebédre, akár vacsorára. Aki szereti a karfiolt, annak kötelező elkészítenie!

karfiolbomba1

Hozzávalók

1 kisebb fej karfiol

16 szelet bacon

hirdetés

75 dkg darált hús

2 tojás

só, bors, kevéske pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma

2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Először is a karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Egyben. Ezután leszűrjük és hagyjuk megszáradni.

A darált húst egy nagy tálba tesszük. A hagymát apróra kockázzuk és kevés zsiradékon megdinszteljük a fokhagymával együtt. A húshoz ütjük a tojásokat, megszórjuk pirospaprikával és beleöntjük a kihűlt hagymát is. Alaposan összegyúrjuk, majd szórunk bele kevés zsemlemorzsát is.

karfiolbomba2

karfiolbomba3

karfiolbomba4

karfiolbomba5

karfiolbomba6

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és a képen látható módon elhelyezzük a bacon szeleteket. A karfiolt beburkoljuk a darált hússal.IMG_4510Majd becsomagoljuk a baconbe.IMG_4512180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. egy óra alatt megsütjük.

Bár nekem szét nyílt mint a taburózsa, tudom az okát. Én csempésztem bele egy réteg sajtot is. Bár nem fotóztam,a karfiolt raktam körbe vékony sajt szeletekkel és arra építettem a húst. Na most a sajt megolvadt ugyebár... Viszont az íze nagyon jó volt, úgyhogy ki nem hagynám ha újra készíteném se. Ennyi szépséghibát megér a dolog. Sárgarépás rizzsel tálaltam.

Még több hasonló finomságot találsz a NASSOLÓ NAPLOPÓ blogon.

Ajánld az ismerőseidnek is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk