hirdetés

GASZTRO

Extrafinom eperrel rakott palacsinta

A palacsinta, a túró és az eper házasításának a végeredménye egy mennyei desszert lesz.
Varga Ani receptje az OlajBogyó blogon - szmo.hu
2015. június 10.

hirdetés

Egyszerű és kiadós csemege a palacsinta. Szerintem minden korosztály számára kedves desszert. Amiben egy kicsit más az általam készített, talán a tésztája, ugyanis arra törekedtem, hogy vaskosabb és kicsit ízesebb tésztákat töltsek meg a hagyományos ízvilágú túró töltelékkel. Ami pedig az egész koronája, az az EPER! Csupa-csupa nagy betűvel.

Szezonja van, és a sok belőle sosem elég! Ismeritek azt az érzést, amikor elkészül egy-egy látványában finomnak ítélt étel, kiosonsz vele a szabadba, a jó fényviszonyok reményében, villámgyors kattintgatások sora, aztán megjelenik az éhes siserehad... kis mancsoktól hemzsegő képek... vigyázat forró!!! felkiáltások...és balga anyuka rá se pillant a közben önálló életre kelt fényképező masina kijelzőjére, ami simán kattog a maga kis stilizált stílusában.

palacsinta2

Hozzávalók

palacsinta:

hirdetés

400 g búzaliszt

100 g rozsliszt

50 g kukoricaliszt

5 db tojás

1 kk szódabikarbóna

csipet só

400 ml tej

kb 400 ml víz

töltelék:

500 g túró

2 tojás

csipet só

2 ek búzadara (opciós)

1 csomag Bourbon vaníliás cukor

0,5 citrom reszelt héja

200 g eper

tetejére:

300 ml eperjoghurt

100 ml tejföl

1 tojás

eperszeletek

Elkészítés

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk és 20 percig pihentetjük. Amennyiben túl sűrű lenne,vízzel hígítsuk rajta. Egy nagyobbacska, kendermagos tepsit kivajaztam és zsemlemorzsával hintettem...(20 X 30 cm) Az eperszemeket kis kockákra vágjuk, egy pár szemet tegyünk el a díszítéshez.

Elkészítjük a tölteléket a palacsinták sütögetése közben. A túrót előzőleg érdemes átpasszírozni vagy mixelni, így lágyabb és krémesebb lesz az állaga. A tojások sárgáját, vaníliás cukrot, búzadarát a túróval össze keverjük, tojások fehérjéből és cukorból pedig félkemény habot verünk, amit óvatosan a túrós masszához forgatunk. Palacsintákat megtöltjük a krémtúróval és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben.

palacsinta7

palacsinta5

palacsinta6

Joghurt-tejföl-tojás máz keverék felével lekenjük az első sort, gazdagon megszórjuk eperdarabkákkal, és következik egy újabb sor töltött palacsinta. A maradék joghurtöntetet elkenjük a tetején, és eperszeletekkel díszítve előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc készre sütjük.

Azon melegében tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom! Kötényeket felkötni! Palacsintázzunk!

Ajánld barátaidnak is, ha tetszett a recept!

...így a bejegyzés legvégére, egészen

megbarátkoztam a képekkel is :D


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk