Epertorta liszt nélkül
A recept egy olasz nyelvű gasztroblogon szerepelt, amit átalakítottam. Szinte mindent, csak a száraz és nedves hozzávalók arányát tartottam meg, minden mást lecseréltem.
3 tojás szétválasztva
8,5 dkg vaj vagy kókuszzsír
8,5 dkg cukor
8.5 dkg étcsokoládé minimum 75 százalékos
8,5 dkg darált mandula
eper tetszés szerint
Elkészítés
Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, és megszórjuk cukorral. Ha nem szilikonos formát használunk, tehetünk sütőpapírt is, és azt kenjük be vajjal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A csokoládét a vajjal együtt vízfürdőn felolvasztjuk. A tojások sárgáját krémessé verjük a cukorral, majd a kihűlt vajas csokoládét és a darált mandulát is hozzákevertjük.
A tojásfehérjéket felverjük, és a masszához adjuk óvatosan. Beleöntjük a tortaformába, és a tetejét megrakjuk eperszeletekkel. Körülbelül 40-50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mivel lisztmentes, melegen nagyon törékeny.
Díszíthetjük bárhogyan. Olvaszthatunk rá csokoládét, tehetünk a tetejére tejszínhabot és epret, vagy egyszerűen csak megszórhatjuk porcukorral. Én 5 éves lányoknak készítettem.
Nyomj egy lájkot, ha megkóstolnád!