hirdetés

GASZTRO

Epertorta liszt nélkül

Nem lesz minden csupa liszt, nem kell tésztát se nyújtani, mégis isteni epertortátok lesz, ha kipróbáljátok mai receptünket.
Borbély Anita írása a Kávé és Csokoládé blogon - szmo.hu
2014. május 28.

hirdetés

A recept egy olasz nyelvű gasztroblogon szerepelt, amit átalakítottam. Szinte mindent, csak a száraz és nedves hozzávalók arányát tartottam meg, minden mást lecseréltem.

Hozzávalók:

3 tojás szétválasztva

8,5 dkg vaj vagy kókuszzsír

8,5 dkg cukor

hirdetés

8.5 dkg étcsokoládé minimum 75 százalékos

8,5 dkg darált mandula

eper tetszés szerint

Elkészítés

Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, és megszórjuk cukorral. Ha nem szilikonos formát használunk, tehetünk sütőpapírt is, és azt kenjük be vajjal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csokoládét a vajjal együtt vízfürdőn felolvasztjuk. A tojások sárgáját krémessé verjük a cukorral, majd a kihűlt vajas csokoládét és a darált mandulát is hozzákevertjük.

eper1

A tojásfehérjéket felverjük, és a masszához adjuk óvatosan. Beleöntjük a tortaformába, és a tetejét megrakjuk eperszeletekkel. Körülbelül 40-50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mivel lisztmentes, melegen nagyon törékeny.

Díszíthetjük bárhogyan. Olvaszthatunk rá csokoládét, tehetünk a tetejére tejszínhabot és epret, vagy egyszerűen csak megszórhatjuk porcukorral. Én 5 éves lányoknak készítettem.

Nyomj egy lájkot, ha megkóstolnád!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk