Eperszív anyák napjára
A könnyen elkészíthető, friss eperrel díszített gyümölcstortát kezdőként sem tudjátok elrontani. Mutatós, kedves meglepetés anyák napjára. Gluténmentes és tejmentes alapanyagokkal készült.
Az Ételallergia Online receptajánlata
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
3 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál cukor
1 kiskanálnyi rizsliszt
kevés margarin
A krémhez és a díszítéshez:
1 zacskó gluténmentes pudingpor
1 zacskó gluténmentes tortazselé por
3 evőkanál cukor
2,5 dl rizstej
1 evőkanál tejmentes margarin
1 fél rúd vanília
20 dkg eper
pár csepp citrom
Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk.
Piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük. A félig felvert tojáshoz kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben tovább habosítjuk. Amikor a hab már elég kemény, hozzáöntjük a tojások sárgáját, és együtt is felverjük.
A kész habba kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Egy kanálnyit szétszórunk a habon, keverőkanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze. Így folytatjuk, míg mind a 3 kanál liszt bele nem kerül a tésztába. Kevés margarinnal kikenünk, majd kevés rizsliszttel megszórunk egy szív alakú tortaformát. Beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk a piskótatésztát, 150 fokon megsütjük. A sütési idő kb. 10 perc.
Krém elkészítése:
A rizstejet felforraljuk a vaníliarúddal. Elkészítjük a pudingot előírás szerint 2 evőkanál cukorral, tej helyett rizstejjel. Folyamatos keverés közben hűtjük. Amikor már langyos, kivesszük a vaníliarudat, belekeverjük a margarint. A kihűlt pudingot gépi habverővel kikeverjük. A krémet a tésztára kenjük, kirakjuk a félbe vagy szeletekre vágott eperrel.
Bevonat:
Elkészítjük a tortazselét előírás szerint 1 evőkanál cukorral és pár csepp citrommal. Kanalanként szétterítjük a süteményen.
Még több glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes és vegetáriánus ételért KATT AZ ÉTELALLERGIA ONLINE OLDALÁRA!
Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!