Egyszerű pohárkrém friss gyümölccsel
Ezt a pohárkrémet a közös tortázásra készítettem a lányoknak. Természetesen előtte leteszteltük otthon a fiúkkal. Akkor málnával készítettem, viszont a lányoknak készült változatba még nagy szemű, friss, mosolygós szeder is került.
Reggel, munka előtt vágtáztam ki a piacra azon a napon, amikor jöttek a bloggerinák, hogy friss gyümölcsök kerüljenek a desszertbe. Talán a gyorsaságát is tudom bizonyítani, mert a piacozás után még gyorsan össze is állítottam a pohárkrémet (munka előtt) és a hűtőben várakoztak az elfogyasztásra.
2 doboz natúr sajtkrém (pl: Philadelphia)
1 kis pohár tejföl (20 százalékos)
2 kis pohár gyümölcsös joghurt (ízben harmonizáló, én Jogobellát használtam)
1-1 db cukrozott babapiskóta poharanként
tetszés szerint gyümölcsök
porcukor
1 dl tej
Elkészítés
A babapiskótákat 3-4 darabba töröm, majd a tejben egy kicsit megforgatom és a poharak aljára teszem őket. Az egyik doboz krémsajtot elkeverem a gyümölcs joghurttal és ha kell, akkor porcukorral ízesítem.
Ezt a piskótára rétegzem, majd elosztom a másik doboz joghurtot is a krémsajtos rétegen. Megszórom egy réteg gyümölccsel.
A másik doboz krémsajtot összekeverem a tejföllel és ízlés szerint porcukrot teszek hozzá, majd a rétegek tetejére kanalazom. Legvégül gyümölccsel díszítem és hűtőbe teszem a fogyasztásig, így az ízek is összeérnek egy kicsit.
Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!