GASZTRO

Egyszerű pohárkrém friss gyümölccsel

Nemcsak finom, hanem szép is ez az igazi, könnyű, nyári desszert.

Link másolása

Ezt a pohárkrémet a közös tortázásra készítettem a lányoknak. Természetesen előtte leteszteltük otthon a fiúkkal. Akkor málnával készítettem, viszont a lányoknak készült változatba még nagy szemű, friss, mosolygós szeder is került.

Reggel, munka előtt vágtáztam ki a piacra azon a napon, amikor jöttek a bloggerinák, hogy friss gyümölcsök kerüljenek a desszertbe. Talán a gyorsaságát is tudom bizonyítani, mert a piacozás után még gyorsan össze is állítottam a pohárkrémet (munka előtt) és a hűtőben várakoztak az elfogyasztásra.

poharkrem2

Hozzávalók: (kb 4 pohárhoz)

2 doboz natúr sajtkrém (pl: Philadelphia)

1 kis pohár tejföl (20 százalékos)

2 kis pohár gyümölcsös joghurt (ízben harmonizáló, én Jogobellát használtam)

1-1 db cukrozott babapiskóta poharanként

tetszés szerint gyümölcsök

porcukor

1 dl tej

Elkészítés

A babapiskótákat 3-4 darabba töröm, majd a tejben egy kicsit megforgatom és a poharak aljára teszem őket. Az egyik doboz krémsajtot elkeverem a gyümölcs joghurttal és ha kell, akkor porcukorral ízesítem.

Ezt a piskótára rétegzem, majd elosztom a másik doboz joghurtot is a krémsajtos rétegen. Megszórom egy réteg gyümölccsel.

poharkrem1

A másik doboz krémsajtot összekeverem a tejföllel és ízlés szerint porcukrot teszek hozzá, majd a rétegek tetejére kanalazom. Legvégül gyümölccsel díszítem és hűtőbe teszem a fogyasztásig, így az ízek is összeérnek egy kicsit.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk