/gasztro/egy-sznob-vacsora/
hirdetés

GASZTRO

Egy sznob vacsora

Akár sznobság, akár nem sznobság a felsál tormamártással fejedelmi vacsora.
Forrás: "saját levében" blog - szmo.hu
2015. április 14.

Link másolása

hirdetés

Mióta az a megtiszteltetés ért, hogy a gasztrosznobberek bevettek maguk közé, igyekszem felnőni az elvárásokhoz, azaz elegendően sznobnak lenni. Egyik este is azt mérlegeltem, hogy:

• 80 dkg gyönyörű felsálat venni, becsúsztatni a táskába papírok és könyvek közé: sznob

• a hentes "felszeleteljem?" kérdésére azt válaszolni, hogy köszönöm nem, majd én otthon a szuper szakácskésemmel megteszem: sznob

• Szlovákiába utazni: nem sznob

hirdetés

• Szlovákiába üzleti útra utazni: sznob

• a kinti boltban kész knédlit vásárolni: nem sznob

knedli

• ezt még be is vallani és feltenni egy blogra: nem sznob

• ellensúlyozásként jóféle szlovák sajtokat is tenni a kosárba: sznob

• szlovák sört vásárolni: nem sznob

• 16%-os szlovák sört vásárolni: sznob

• egy gyors vacsorát összedobni: nem sznob

• nagy feneket kerekíteni a főzésnek: sznob

• saját ecetes tormát használni a mártáshoz: sznob

• nyers tormát belereszelni laza csuklóval tévészakács stílusban: sznob

torma

• közben Chopint hallgatni a konyhai lejátszón: sznob

• főzés közben sokat fotózgatni, hosszan eljátszani a blendével: sznob

• borókabogyót tenni a páclébe: sznob

• exkluzív borovicskát ajándékba kapni: sznob

• a borovicskát itthon aztán stampedliből benyakalni: nagyon-nagyon nem sznob!

Sznobber-mérő (sznob/nem sznob) = 12:6. Hurrá! Ez rendben van! Tehát a felsál tormamártással, knédlivel tökéletes választás lesz vacsorára.

Hozzávalók

80 dkg felsál

2 fej vöröshagyma

babérlevél

borókabogyó

torma

knédli, aminek az elkészítését ITT is elolvashatjátok

Elkészítés

A húst felszeleteltem, enyhén besózva, kevés olajjal, vízzel, két fej vöröshagymával, babérlevéllel, borókabogyóval és borssal megpároltam. A megpuhult húst félretettem, a keletkezett szaftot és a puha hagymákat átpasszíroztam.

felsal

Ecetes tormával és frissen reszelt tormával összekevertem, tejszínnel felöntöttem majd beforraltam, hogy sűrű legyen. A mártásba visszatettem a hús-szeleteket, a kész knédlivel tálaltam.

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk