hirdetés

GASZTRO

Egy recept kezdőknek: túrófánk

Nem kell keleszteni, dagasztani és nem lehet elrontani. Szóval bátran fogjatok neki és legyetek büszkék az első fánkotokra!
Szani receptje a Szani Konyhája blogon - szmo.hu
2015. február 06.

hirdetés

2013-ban, még a blogolás kezdetén, egy szörnyű fotóval illusztrálva, már megmutattam a “nagyközönségnek” túrófánkot. Szinte ORDÍTOTT, hogy ismét elkészítsem, lefotózzam és immáron az új képekkel dokumentáljam! Bár kitudja, lehet, hogy pár év múlva majd a mostani képeken derülök jókat...

turofank3

Hozzávalók

25 dkg túró

25 dkg liszt

hirdetés

3 tojás

3 ek. cukor

1 kis pohár tejföl (kb. 175 g)

1 tk. szódabikarbóna

1 cs. vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

olaj a sütéshez

porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A túrót villával áttörjük. Belekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd a tejfölt is. Végül a lisztet és a szódabikarbónát is hozzákeverjük.

Olajat melegítünk (forró ne legyen), majd két kanál segítségével a tésztát az olajba adagoljuk. Ha az olajba mártjuk előtte a kanalat, könnyebben tudunk dolgozni.

turofank1

turofank2

A fánkokat lassan aranybarnára sütjük. Én a legkisebb gázrózsán sütöttem, a közepesnél picivel alacsonyabb lángon, hogy átsüljön. Melegen porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: kínálhatjuk fahéjas cukorral vagy lekvárokkal is!

Nyomj egy lájkot, ha szereted a fánkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk