Egy recept kezdőknek: túrófánk
2013-ban, még a blogolás kezdetén, egy szörnyű fotóval illusztrálva, már megmutattam a “nagyközönségnek” túrófánkot. Szinte ORDÍTOTT, hogy ismét elkészítsem, lefotózzam és immáron az új képekkel dokumentáljam! Bár kitudja, lehet, hogy pár év múlva majd a mostani képeken derülök jókat...
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 tojás
3 ek. cukor
1 kis pohár tejföl (kb. 175 g)
1 tk. szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
A túrót villával áttörjük. Belekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd a tejfölt is. Végül a lisztet és a szódabikarbónát is hozzákeverjük.
Olajat melegítünk (forró ne legyen), majd két kanál segítségével a tésztát az olajba adagoljuk. Ha az olajba mártjuk előtte a kanalat, könnyebben tudunk dolgozni.
A fánkokat lassan aranybarnára sütjük. Én a legkisebb gázrózsán sütöttem, a közepesnél picivel alacsonyabb lángon, hogy átsüljön. Melegen porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: kínálhatjuk fahéjas cukorral vagy lekvárokkal is!
Nyomj egy lájkot, ha szereted a fánkot!