Egy falat boldogság okosan - megújult a TV Paprika Magazin
Egy gasztroblogger kalandjai az újságírással címet is adhattam volna a bejegyzésnek, de az talán kissé elvetemült lett volna. ;) 9.30-ra voltam hivatalos a Centrál Kávéházba a megújuló TV Paprika Magazin reggelivel egybekötött lapkóstolójára. Menő, ugye?
Vittem jegyzetfüzetet, tollat, fényképezőgépet, mindent, ami kellett. 9.15-kor már a kávéház előtt toporogtam, izgatottan, mint egy kisiskolás az első iskolai nap előtt. Ős TV Paprika nézőként izgalmas volt részt venni egy ilyen rendezvényen, főleg, hogy reggelit is kaptunk. ;)
VIDEO: A megújult magazin
Áprilistól kívül és belül is megújult formában, de változatlan áron jelenik meg a TV Paprika Magazin, immár a Kossuth Kiadói Csoport gondozásában. Kicsit alacsonyabb, de cserébe szélesebb lett a lap, ami remekül elfér a konyhapulton is.
Emellett alaposan fel is töltődött, mégpedig olyan új tartalommal, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvére való recepteket.
A jó hírt és a változást megünnepelendő, egy össznépi reggelivel egybekötött szakmai bemutatóra került sor, ahol nem csupán a kiadásáért és szerkesztésért felelős emberek, de a lapot finomságokkal megtöltő szakácsok, cukrászok is jelen voltak.
Ezt pedig megfejelték azzal (is), hogy egy pazar reggelivel kényeztettek minket Szabó Csaba, a Centrál Kávéház kiváló séfje és csapata jóvoltából. Non plus ultra, hogy ezt a reggeli menüsort mi kóstolhattuk meg először, csak ezután kerül fel az étlapra. Azért ez jó, nem? :)
Nimila Ági főszerkesztő a magazin szakértőivel
Persze engem – gasztrobloggerként, anyaként, háziasszonyként – leginkább a megújult magazin érdekelt. Kíváncsi voltam, milyen ráncfelvarráson esett át egy olyan gasztromagazin, ami eddig is remek olvasmány volt, amikor a gyereklány a délutáni csendes pihenőjét tartotta. :)
Nimila Ági, a magazin főszerkesztője elárulta, hogy markáns változást szerettek volna, ami okosan próbál segíteni a háziasszonyoknak egyszerű receptekkel, könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokkal.
"Az emberek nosztalgiával gondolnak vissza az „otthoni” ízekre, hiszen – szó szerint és átvitt értelemben is – csakis ezekből táplálkozhatunk. Közel állnak hozzám azok az ételek, amelyek a maguk egyszerűségével, természetességével idézik fel ezt az otthonosságot.
A TV Paprika Magazinnal valami ilyesmit szeretnénk megmutatni és népszerűsíteni. Hogy az a legjobb étel, ami szeretettel készül, minden más csak a körítés. Hogy senki nem születik konyhatündérnek, de mindenkinek lehetnek sikerélményei a konyhában. Hogy bármilyen fogást elkészíthetünk, ha odafigyelünk és betartjuk az útmutatásokat. Hogy a finom étel nem egyenlő a drága étellel. Hogy a friss, szezonális alapanyagok használata nem gasztrotrend kérdése, hanem mindennek az alapja."
Őszintén szólva nagyon tetszik mindez. Megmondom, miért. Ortodox piacozó lévén erősen pártolom a szezonális alapanyagokkal való főzést. Amikor csak tudunk, piacon vásárolunk. Már a kiskorú is tudja, hogy piacra járni jó, neki már nem a zacskós saláta a zöldség és a mirelit csirke a csirke. Az már csak egy járulékos plusz, hogy tavasztól őszig a piacon költi el a tízóraiját, mert valakitől mindig kap valami frisset. De vissza a magazinhoz, hiszen most nem Rozi vagy én vagyok a főszereplő. ;)
Az eddigieknél is jóval hétköznapibb lett a tartalom, könnyen, gyorsan elkészíthető ételek receptjeivel, okos tippekkel, amelyek azoknak is mondanak valamit, akik kevésbé vannak jóban a konyhával és a főzéssel, vagy egyszerűen csak nagyon elfoglaltak.
Új és izgalmas rovatokkal bővült az újság. A Nagyi konyhájában Papp Katalin mesterszakács a jóízű, házias ételeket mutatja meg, mint például a foszlós kalács vagy a tűzdelt nyúlcomb. Ez nem jön rosszul, most, hogy nyakunkon a Húsvét.
A Sütiakadémián Varga Gábor cukrásszal bárki megtanulhatja lépésről lépésre, hogyan süthetünk bonyolultnak tűnő finomságokat, amiket eddig inkább a boltban vettünk meg, mert ijesztőnek tűnt a recept. Az áprilisi, debütáló számban például egy jófajta ropogós, foszlós croissant receptje szerepel, fázisfotókkal, így ahelyett, hogy lecsattognánk a sarki közértbe egy jó eséllyel száraz vagy fojtós darabért, mi magunk is megsüthetjük azt. Tapasztalatból tudom, milyen jó a házi croissant, én is sütöm időnként. Sajnos nem eleget...
Nimila Ági főszerkesztő és Varga Gábor mestercukrász
A Hétköznapok rovaton belül Feri, a főzelékes (Szatmári Feri) megjelenése különösen kedves nekem. Kiválóan csavar egyet a hagyományos főzelékeken, úgyhogy legyünk bátrak kísérletezni. Megéri :)
A Hónap kedvencei rovattal lelepleződik a szerkesztőség ízlése, itt ugyanis a csapat kedvenceit találjuk meg. Az is kiderül majd, hogyan főznek, mit szeretnek az ismert emberek, az Így főznek ők rovatban ugyanis hónapról hónapra egy-egy ismert magyar és külföldi "celeb" és sztárséf receptjeit olvashatjuk. Jó egy kicsit kukkolni, ugye? ;)
A debreceni Ikon étterem séfje, Pataky Péter ízekre szedi majd az országot, régiók szerint, újabb és újabb finomságokat bemutatva. Ha pedig valaki többet szeretne tudni a paleolit táplálkozásról, az is örvendezhet, ugyanis Szendi Gábor, a paleolit táplálkozás szakértője segít ebben eligazodni az áprilisi számban.
Nekem nagyon bejön az új koncepció, mert erősen összhangban van azzal, ahogyan én is főzök: gyorsan, egyszerűen, lehetőleg szezonális alapanyagokból, finomat és egészségeset. Egy 2 és fél éves kislány édesanyjaként ezt különösen fontosnak tartom. És ahogyan a magazin csapata is gondolja: “a főzés tulajdonképpen a világ egyik legegyszerűbb és legszerethetőbb elfoglaltsága.”:)
Ha neked is tetszik a megújult TV Paprika magazin, nyomj egy lájkot!