/gasztro/ebbol-a-harombol-valasztjak-ki-magyarorszag-tortajat/
hirdetés

GASZTRO

Ebből a háromból választják ki Magyarország tortáját

Nemsokára eldől, hogy melyik finomság lesz az idei nyertes. Íme a három esélyes, eláruljuk azt is, hogy miből készültek.

Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, márciusban eldőlt, hogy mely cukrászdák mely édességei versenyezhetnek idén a Magyarország Tortája címért. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.

Most a zsűri kiválasztotta, melyik három tortából kerülhet ki a győztes.

A döntőbe jutott torták:

Aranyos Körtetorta - Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvártorta_aranyos

Moscovado cukros édes morzsára marcipános tészta kerül, erre fehércsokoládés-yuzus körtekrémet öntenek, melybe párolt körtét tesznek. Bodzás mascarpone mousse-t töltenek rá, melyre dermesztés után körte zselét kennek.

hirdetés

Aszalt körtés, hántolt ostyás, kakaóvajas csokoládéból kis halmokat adagolnak, amiket dermedés után arany spray-vel fújnak.

Szeletenként az aszalt körtés halmokkal díszítik a tortát.

Őrség Zöld Aranya - Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján)www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (Gergely Vas)

Tökmagos felvertre fehércsokoládés, lazára felvert ganache kerül.

Pirított, darált tökmagból, cukorral és őrségi hidegen sajtolt tökmagolajjal pralinét készítenek, melyből fehércsokoládé, hántolt ostya és tökmagolaj felhasználásával ropogós réteg készül.

A könnyű ganache-ra helyezik ezt a ropogós réteget, melyre ismét a fehércsokoládés ganache kerül. Erre teszik a málnazselét, majd ismét a lágy ganache réteg következik.

Fehércsokoládés tökmagolajos glazing kerül a tetejére, ganache-sal és temperált, festett kakaóvajas fehércsokoládéból készült körökkel díszítik.

Zuzorka - Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján)www.gregoryiron.com ,  www.facebook.com/gregory.iron.photography  Gregory Iron Photography © (Gergely Vas)

A mandulalisztes linzerre habzsák segítségével narancslikőrös mandulakrémet nyomnak. Erre eperlekvár kerül. Sütés és hűlés után szintén eperlekvárral kenik meg, majd mascarpone mousse-t öntenek rá.

Balzsamecetes eper-rebarbara zselé-t helyeznek rá, amire ismét mascarpone mousset öntenek és elkenik egyenletesre.

Fagyasztás után fehércsokoládés glazinget terítenek rá, majd tejszín pompommal és temperált fehércsokoládé dísszel díszítik.

A süteményekről bővebben a Süti Chef oldalán olvashatsz.

Fotók: Vas Gergely fotográfus (Gregory Iron Photography)

Ha te is kíváncsi vagy a tortákra, oszd meg a hírt másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk