?> /gasztro/duplasajtos-vendegvaro/ Dupla sajtos vendégváró | szmo.hu
hirdetés

GASZTRO

Dupla sajtos vendégváró

Az elkészítésénél csak az az egyszerűbb, ha megveszed a boltban. Viszont az nem dupla sajtos.

Link másolása

hirdetés

Ha gyorsan és egyszerűen elkészíthető vendégvárót akarunk készíteni, ez a vajas-leveles tésztából készülő, duplán sajtos, sajtos rúd tökéletes választás lehet. Annál finomabb lesz a sajtos rúd, minél karakteresebb sajtot használunk hozzá.

duplasajtos2

Hozzávalók

1 csomag (500g) vajas-leveles tészta (fagyasztott)

20 dkg sajt

hirdetés

1 dl tejföl

magkeverék a tetejére

Elkészítés

A vajas-leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Enyhén lisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és az alsó felét megkenjük tejföllel, kissé megsózzuk, megszórjuk a reszelt sajt felével.

A tészta üresen maradt, felső felét ráhajtjuk a sajttal szórt alsó felére és néhányszor áthengergetjük rajta a nyújtófát. A hajtott tészta tetejét is megkenjük tejföllel és rászórjuk a maradék sajtot, meghintjük ízlés szerint szezám, kömény, vagy bármilyen magkeverékkel.

duplasajtos1

Pizza, vagy derelyevágóval ízlés szerint vékonyan felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 220 fokon, 10-15 perc alatt, szép aranyszínűre sütjük.

Még több finomságot Szilvásgombóc konyhájában találtok

Ajánld másoknak is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk