/gasztro/dios-padlizsankrem-nagy-beszelgetesekhez/
hirdetés

GASZTRO

Diós padlizsánkrém nagy beszélgetésekhez

Vacsoravendégeket vársz? Ezt készítsd el és lesz időtök hosszasan beszélgetni.

Link másolása

hirdetés

A padlizsán jó. És finom. És krémes. És elkészül egy röpke óra alatt: sütési idő: 45 – 50 perc, összeállítás: max. 10 perc

dios_padlizsankrem1

Hozzávalók

1 nagyobb padlizsán

2 nagy marék dió

hirdetés

3 gerezd fokhagyma

1 csapott tk. egész koriander

1 nagyobb csipet egész római kömény

1 mk. szecsuani bors

néhány csipet só

néhány csipet frissen őrölt fekete bors

1 – 2 tk. méz (elhagyható, ha valaki nem szereti kicsit édesen)

kb. fél (kicsi) citrom vagy zöld citrom leve (ízlés szerint több vagy kevesebb)

1 ek. olívaolaj

tálaláshoz olívaolaj, csilipehely, rozskenyér

Elkészítés

A sütőt előmelegítettem 220 fokra (alsó-felső). A padlizsánokat tepsibe tettem és 45 – 50 perc alatt megsütöttem.

A diót forró száraz serpenyőben illatosra és világos aranybarnára pirítottam, tányérra tettem hűlni. A koriandert, a római köményt és a szecsuani borsot a serpenyőbe tettem és pár perc alatt azokat is illatosra pirítottam. Mozsárba tettem és finomra őröltem. Megpucoltam a fokhagymákat.

dios_padlizsankrem2

A megsült padlizsánok húsát kikapartam és szűrőben pár percig hagytam lecsepegni, hogy kevésbé legyen leves. Ezután késes robotgépbe tettem az összes hozzávalóval együtt és krémes turmixoltam. A végén megszórtam kevés csilipehellyel és meglocsoltam még egy kis olívaolajjal. Rozskenyérrel ettem.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk