Diabetikus túrós kocka
Minden évben november 14-én ünnepeljük a Diabétesz Világnapot. Ezen a napon született ugyanis Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. Akkor sem kell lemondanotok az édes ízekről, ha 1-es vagy 2-es típusú diabétesszel kezelnek. Ráadásul ez a túros kocka gluténmentes is.
Az Ételallergia Online receptajánlata
A kulcs itt is a mértékletesség, az édesítőszerekkel készült süteményekből sem ehettek bármennyit. Fontos tudnotok, hogy a desszerteket, ugyanúgy, mint más ételeket, a napi szénhidrát- és kalóriafogyasztásba mindig be kell számítanotok. A túrókrémes kockát az Ételallergia Online készítette, a receptet dietetikus ellenőrizte.
Mindig ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!
Hozzávalók a tésztához:
80 gramm garantáltan gluténmentes rizsliszt
3 egész tojás
25 gramm gluténmentes por alapú édesítőszer
Hozzávalók a túrókrémhez:
250 gramm zsírszegény tehéntúró
30 gramm gluténmentes por alapú édesítőszer
20 gramm gluténmentes natúr joghurt
1 kiskanál vegyszeres kezelés nélküli citrom lereszelt héja
A tepsi kikenéséhez:
5 gramm gluténmentes margarin
5 gramm garantáltan gluténmentes rizsliszt
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A három tojás sárgáját krémesre keverjük a 25 gramm édesítőszerrel és a 80 gramm rizsliszttel, majd kanalanként beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A margarinnal és rizsliszttel kikent kis méretű tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük.
A túrót habosra keverjük a 30 gramm édesítőszerrel és a 20 gramm natúr joghurttal, majd reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A kihűlt piskótalapot keresztben felvágjuk, majd 5x5 cm-es kockákra szeljük, a kockákat pedig egyenként megtöltjük a túrókrémmel.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Még több glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes és vegetáriánus ételért KATT AZ ÉTELALLERGIA ONLINE OLDALÁRA!
Ha tetszik a recept, nyomj egy lájkot!